Επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα του καταγόμενου από την Αλεξάνδρεια Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Νότη Μηταράκη


Επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πραγματοποιεί από την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νότης Μηταράκης. Στα ΗΑΕ, ο κ. Μηταράκης, που έλκει την καταγωγή του από την Αλεξάνδρεια, συναντάται την Τρίτη 5 Νοεμβρίου με τον Υπουργό Επικρατείας της χώρας Δρ Σουλτάν Αλ Τζαμπέρ και τον Υφυπουργό Οικονομικών Γιουνίας Χατζί Αλ Χούρι.

 

Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της συμμετοχής των ΗΑΕ στο Επενδυτικό Ταμείο ενώ ο Υφυπουργός θα συναντηθεί και με εκπροσώπους κρατικών εταιρειών του τομέα της ενέργειας και των χρηματοοικονομικών.

 

Υπενθυμίζεται ότι, όπως σχολίασαν πρόσφατα κορυφαίοι παράγοντες του Υπουργείου Ανάπτυξης της Ελλάδας, είναι ενθαρρυντικά τα μηνύματα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για τη συμμετοχή στο ταμείο αλλά και για άλλες επενδύσεις στην Ελλάδα μετά και την υπογραφή των συμφωνιών για το θέμα της αμοιβαίας προστασίας των επενδύσεων αλλά και της διπλής φορολόγησης.

 

Τέσσερις μεγάλες κρατικές εταιρείες των Εμιράτων, η Al Maabar που δραστηριοποιείται στην κτηματική αγορά, η επενδυτική Αρχή «Emirates Investment Authority», η TAQA (στον τομέα της ενέργειας) και η Abu Dhabi Funds for Development επισκέφτηκαν πρόσφατα την Αθήνα και ενημερώθηκαν από το ΤΑΙΠΕΔ αλλά και το Invest in Greece για συγκεκριμένες επενδυτικές ευκαιρίες.

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2022
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης