Επίσκεψη του Υφυπουργού Εξωτερικών Κυριάκου Γεροντόπουλου στο Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αλεξανδρείας και στο Σπίτι Καβάφη


Από τον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αλεξανδρείας (ΕΝΟΑ) ξεκίνησε η επίσημη επίσκεψη του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τον Απόδημο Ελληνισμό κ. Κυριάκο Γεροντόπουλο, στον Ελληνισμό της Αιγύπτου (φωτο).

 

Εκεί, έτυχε θερμής υποδοχής από τον Πρόεδρο του ΕΝΟΑ κ. Εδμόνδο Κασιμάτη και πολλούς ομογενείς. Στον χαιρετισμό του, ο ΥΦΥΠΕΞ επεσήμανε μεταξύ άλλων:

 

«Χαίρομαι που βρίσκομαι σ’ αυτόν τον πρόσφατα ανακαινισμένο, ιστορικό χώρο, στα γραφεία του οποίου στεγάσθηκε το αρχηγείο του ελληνικού στόλου στα δύσκολα χρόνια του Β” Παγκοσμίου Πολέμου».

 

Συνάντηση του ΥΦΥΠΕΞ με τον Αιγύπτιο Υπουργό Μεταφορών

 

Ο κ. Γεροντόπουλος συναντήθηκε μάλιστα στον ίδιο χώρο με τον Υπουργό Μεταφορών της Αιγύπτου Ιμπραχήμ Ελ Ντμπέρι και είχαν ολιγόλεπτη συνομιλία, κατά την οποία επιβεβαιώθηκαν οι πολύ καλές σχέσεις των δύο χωρών, τις οποίες συνδέει διαχρονικά η ακμάζουσα ελληνική ομογένεια. Μάλιστα, λίγο πριν μιλήσει στους Έλληνες, απευθύνθηκε στον κ.Ντμπέρι και τους άλλους Αιγύπτιους αξιωματούχους στα αγγλικά και χειροκροτήθηκε έντονα εκ μέρους τους όταν επεσήμανε: «Θέλω να χαιρετήσω την κοινή παρουσία του Υπουργού Μεταφορών και των άλλων αξιωματούχων με τους συμπατριώτες μας σ’ αυτόν εδώ τον ιστορικό χώρο και να επισημάνω, ότι η Ελλάδα στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της νέας Αιγυπτικής Κυβέρνησης».

 

Στο σπίτι του Κωνσταντίνου Καβάφη

 

Τέλος, ο Υφυπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε και το σπίτι όπου έζησε και πέθανε ο φημισμένος Αλεξανδρινός ποιητής Κωνσταντίνος Καβάφης, όπου τον ξενάγησε ο Διευθυντής του παραρτήματος Αλεξάνδρειας του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού κ.Μ.Μαραγκούλης. Εκεί μάλιστα συνάντησε και τρεις νεαρές Αιγύπτιες οι οποίες έχουν σπουδάσει και έμαθαν άριστα την ελληνική γλώσσα, οι οποίες και απήγγειλαν ποιήματα του κορυφαίου Αλεξανδρινού ποιητή.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης