Επιχειρηματικό φόρουμ στο Κουβέιτ, παρουσία του Γ.Γ. των ΔΟΣ & ΑΣ του ΥΠ.ΕΞ. Παν. Μίχαλου, από τις 26 έως τις 27 Ιανουαρίου


Ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Παναγιώτης Μίχαλος, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Κουβέιτ, στις 26 και 27 Ιανουαρίου 2014, επικεφαλής επιχειρηματικής αποστολής που θα συμμετάσχει στο οικονομικό και επενδυτικό φόρουμ, το οποίο διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, με στόχο την προώθηση των διμερών επιχειρηματικών σχέσεων, την τόνωση των ελληνικών εξαγωγών και την προσέλκυση επενδύσεων.

 

Σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Κουβέιτ έχουν ήδη συμφωνηθεί να οργανωθούν στρογγυλές τράπεζες και να ακολουθήσουν B2B συναντήσεις για επενδυτικές συνεργασίες γύρω από συγκεκριμένα clusters με εξωστρεφείς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο των κατασκευών, τεχνικών έργων, δομικών υλικών, ενέργειας, ΑΠΕ, τεχνολογιών περιβάλλοντος, τροφίμων, χυμών, αλιείας, ιχθυοκαλλιεργειών, τουρισμού, αγοράς ακινήτων, τραπεζών, υγείας και φαρμακευτικών καλλυντικών.

 

Ο κ. Μίχαλος θα έχει κατ” ιδίαν συναντήσεις με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, Khaled al-Jarallah, τον Υπουργό Πετρελαίου, Ali Al-Omair και τον Υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας, Abdulmohsen Al-Madaj. Επίσης, θα συναντηθεί με τον κ. Farouq Bastaki, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Kuwait Investment Authority, κρατικού Επενδυτικού Ταμείου, μέσω του οποίου αποφασίζονται και υλοποιούνται οι κρατικές επενδύσεις του Κουβέιτ στο εξωτερικό.

 

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του, ο κ. Μίχαλος θα υπογράψει με τον κ. Jarallah συμφωνία για την απαλλαγή από την υποχρέωση έκδοσης θεωρήσεων εισόδου (visa) για κατόχους διπλωματικών, υπηρεσιακών και ειδικών διαβατηρίων. Στόχος είναι η προσέλκυση κουβεϊτιανών επισκεπτών στη χώρα μας, καθώς η Ελλάδα είναι ο εγγύτερος στο Κουβέιτ ευρωπαϊκός προορισμός. Προϋπόθεση, ωστόσο, για την αύξηση των τουριστικών ροών είναι η έναρξη απ” ευθείας αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ Ελλάδος – Κουβέιτ.

 

Μέχρι στιγμής, περισσότερες από 60 ελληνικές επιχειρήσεις έχουν δηλώσει συμμετοχή στο φόρουμ, ενώ η μεταφορά της αποστολής θα γίνει με ναυλωμένη πτήση της Aegean Airlines. Η ελληνική αποστολή αποτελείται από Έλληνες τραπεζίτες, κατασκευαστές, βιομήχανους και άλλους επιχειρηματίες που μαζί με στελέχη του ΣΕΒ, του ΤΑΙΠΕΔ, του Ιnvest in Greece και του Δήμου Αθηναίων θα μεταβούν στο Κουβέιτ για ένα εντατικό 24ωρο επιχειρηματικών επαφών. Στο road show θα γίνει και παρουσίαση ώριμων επενδυτικών προτάσεων του ιδιωτικού (Invest in Greece) και του δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) τομέα.

 

Από κουβεϊτιανής πλευράς έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στο επιχειρηματικό φόρουμ, αλλά και στις B2B διμερείς συναντήσεις, ενδεικτικά, οι Kuwait Investment Authority, Kuwait Travel and Tourism Agencies Association, Kuwait Financial House, Kuwait Petroleum Corporation, Κουβεϊτιανό Υπουργείο Δημοσίων Έργων, Al Jazeera Airways, Kuwait Union of Consumer Cooperative Societies, The Sultan Center Food Products Co, Kuwait Projects Company (Holding), Al Shaya Real Estate και Al Ghanim Group.

 

Πηγή: Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Απριλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης