Επτάημερο πένθος κήρυξε η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, για την τεράστια απώλεια του Επόπτη Γραφείων της, αξέχαστου Γιώργου Χαλκιά


Θλίψη και πένθος βύθισε όλη την ελληνική παροικία στο Κάιρο, ο ξαφνικός χαμός του αξιαγάπητου Γιώργου Χαλκιά.

 

Η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου κήρυξε επταήμερο πένθος.

 

Όπως ανακοινώθηκε, η νεκρώσιμος ακολουθία, του αείμνηστου Κοινοτικού Επιτρόπου, που διετέλεσε επί σειρά ετών Επόπτης Γραφείων, θα γίνει Κοινοτική δαπάνη, στο Ελληνικό Κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου, στην Εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου, την Τρίτη 21 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι.

 

 

Η οικογένεια θα δεχθεί τα συλλυπητήρια στην Ελληνική Στέγη Ηλιουπόλεως, την ίδια ημέρα στις 6 το απόγευμα.

 

Η ΠΡΩΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙΡΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΒΑΛΗ

 

«Η παροικία έχασε έναν πολύ αξιόλογο άνθρωπο που ήταν πάντα κοντά σε αυτούς που είχαν ανάγκη.

 

Το κενό που αφήνει ο αξέχαστος φίλος και συνάδελφος Γιώργος Χαλκιάς, τόσο στην οικογένειά του, με τα οκτώ παιδιά και τα 17 εγγόνια, αλλά και σε όλους εμάς στην Κοινοτική Επιτροπή αλλά και σε όλη την παροικία, που αποτελούσαμε τη μεγάλη του οικογένεια, θα παραμείνει κενό δυσαναπλήρωτο».

 

Ήταν η πρώτη δήλωση του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστου Καβαλή, μόλις έχαμε το τραγικό νέο της απώλειας του αξιαγάπητου Γιώργου Χαλκιά, τεράστιας απώλειας για την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, την παροικία και όλον τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό.

 

Να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Χαλκιάς εξελέγη Κοινοτικός Επίτροπος Καΐρου για πρώτη φορά ήδη από το έτος 2000, με ποσοστό 94,8%. Από τότε, σχεδόν πάντα εκλεγόταν μ ε τα υψηλότερα ποσοστά που χάρισε ποτέ η παροικία σε Κοινοτικό Επίτροπο. Αλλά, και εκείνος την αντάμειψε, προσφέροντας από καρδιάς με το έργο του…

  

Τελευταία φορά που συμμετείχε σε συνεδρίαση στην Ελληνική Κοινότητα Καΐρου ήταν την περασμένη Παρασκευή, όπου συνεδρίασε με τον Πρόεδρο της ΕΚΚ Χρήστο Καβαλή και Μέλη της Κοινοτικής Επιτροπής για θέματα της Κοινότητας.

 

Η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου ήδη εξέδωσε ψήφισμα με βαθιά θλίψη, ανακοινώνοντας ότι όλη η Κοινοτική Επιτροπή θα συνοδεύσει τον αξέχαστο Γιώργο Χαλκιά στο τελευταίο του ταξίδι, στην νεκρώσιμη ακολουθία, που μέχρι στιγμής δεν έχει οριστεί πότε θα γίνει.

 

Στην μνήμη του μεγάλου Αιγυπτιώτη, η Ελληνική Κοινόιτητα Καΐρου ήδη αποφάσισε να προσφέρει 20.000 Λ. Αιγ. υπέρ των αναγκών του Ελληνικού Νοσοκομείου Καΐρου και 20.000 Λ. Αιγ. υπέρ των αναγκών του Οίκου Ευγηρίας της ΕΚΚ, στα δύο Κοινοτικά Ιδρύματα που ο Γιώργος Χαλκιάς προσέφερε ένα μεγάλο κομμάτι από την ζωή του.

 

Τέλος, ανακοινώνεται ότι η αυριανή συγκέντρωση των παροίκων που θα γινόταν στο Ελληνικό Κέντρο Καΐρου για τους παροίκους, όπως και κάθε άλλη εκδήλωση, αναβάλλονται για μία εβδομάδα.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Απριλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης