Η οικονομική γερμανική εφημερίδα «Financial Times Deutschland» μιλά για «Αραβικό ενδιαφέρον για τις ελληνικές τράπεζες»


Oι Financial Times Deutschland αποκαλύπτουν ότι «οι Άραβες επιδιώκουν να αποκτήσουν ελληνικές τράπεζες»: Σύμφωνα με το άρθρο, αποτέλεσε θετική είδηση για τον κλυδωνιζόμενο ελληνικό τραπεζικό κλάδο η απόκτηση από την κουβεϊτιανή τράπεζα Burgan της θυγατρικής της EFG Eurobank στην Τουρκία, Tekfen. Τα 270 εκ. Ευρώ που κατέβαλε η τράπεζα από το Κουβέϊτ θα ενισχύσουν σημαντικά τα οικονομικά της Eurobank. Η μετοχή της ελληνικής τράπεζας κατέγραψε στις αρχές της εβδομάδας στο χρηματιστήριο άνοδο της τάξης του 30%, ενώ παρόμοια τάση καταγράφηκε και για τις μετοχές της τράπεζας Πειραιώς και της Alpha Bank.

 

Οι ελληνικές τράπεζες χρειάζονται επειγόντως κεφάλαια, καθώς υπέστησαν σημαντικές απώλειες, ύψους περίπου 20 δις Ευρώ, από την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους στις αρχές Μαρτίου. Το πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα περιλαμβάνει κεφάλαια ύψους 48 δις Ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ενώ στις 20 Απριλίου η ελληνική κυβέρνηση προτίθεται να καταθέσει σχέδιο εξυγίανσης του τραπεζικού κλάδου της χώρας.

 

Η πώληση της τουρκικής θυγατρικής τράπεζας Tekfen δίνει την ελπίδα μείωσης των αναγκών σε κεφάλαια μέσω της πώλησης συμμετοχών σε άλλες τράπεζες. Σύμφωνα με το Reuters, για την θυγατρική της τράπεζας Πειραιώς στην Αίγυπτο ενδιαφέρονται πέντε επενδυτές τόσο από την Εγγύς Ανατολή όσο και από την Βόρεια Αφρική. Επιπλέον, η κυριότερη ελληνική τράπεζα, η Εθνική Τράπεζα, αναμένεται να πωλήσει την τουρκική  θυγατρική της Finansbank. Ειδικά οι θυγατρικές ελληνικών τραπεζών στην Τουρκία θεωρούνται πολύ ελκυστική επένδυση, καθώς η οικονομία στην γειτονική χώρα γνωρίζει μεγάλη άνθηση.

 

Πηγή: www.bankwars.gr

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης