Ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων για τον Καβάφη, με τις ομιλίες των Σουλογιάννη και Οικονομίδη


Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον που προσέλκυσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Αιγυπτιωτών Ελλάδος για τον μεγάλο Αλεξανδρινό ποιητή Κωνσταντίνο Καβάφη, με αφορμή τα 80 χρόνια που διανύουμε φέτος από τον θάνατό του και τα 150 χρόνια από την γέννησή του.

 

Έτσι, για μιάμισυ ώρα, στην αίθουσα Διαλέξεων του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων, τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου, δύο πολύ σημαντικοί ομιλητές, καταγόμενοι από την Αλεξάνδρεια, ο καθηγητής-ιστορικός κ. Ευθύμιος Σουλογιάννης και ο Φιλόλογος και Πρόεδρος του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Αιγυπτιωτών Ελλήνων “Η Αποκαστάση”, κ. Γιώργος Οικονομίδης, ξεδίπλωσαν από κοινού με πειστικό λόγο την Ιστορική, Κοινωνική, Πολιτική και Οικονομική κατάσταση της Αιγύπτου που επηρέασε το μεγάλο μας ποιητή την εποχή που ζούσε στην Χώρα του Νείλου.

 

Η εκδήλωση εμπλουτίστηκε από την παρουσίαση έργων ζωγραφικής διακεκριμένων Αιγυπτιωτών όπως οι: Απόστολος Κυρίτσης, Γιάννης Μαγγανάρης, Lucy Rado-Οικονομίδου, Μιχάλη Κιούση και Κώστας Χρυσοστομίδη και με την απαγγελία ποιημάτων του Καβάφη, από την χαρακτηριστική φωνή του επίσης Αιγυπτιώτη ηθοποιού κ. Πάνου Κατέρη.

Στο τέλος της εκδήλωσης, η Πρόεδρος του ΣΑΕ κα Κρυστάλω Τρίμη και ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου  κ. Κώστας Μιχαηλίδης, επέδωσαν τιμητικά ευχαριστήρια διπλώματα στους ομιλητές εκ μέρους του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2022
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης