Ιππότης της Γαλλικής Λεγεώνας της Τιμής παρασημοφορήθηκε ο διάσημος Αλεξανδρινός τραγουδιστής Ντέμης Ρούσσος


Μεγάλη τιμή για έναν εξίσου μεγάλο Αλεξανδρινό τραγουδιστή, που έχει τιμήσει στα πέρατα της γης, τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό: ο Ντέμης Ρούσσος, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, παρασημοφορήθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου ως Ιππότης της Γαλλικής Λεγεώνας της Τιμής και παρασημοφορήθηκε από τον Γάλλο Πρέσβη στην Αθήνα κ. Ζαν Λου Κυν Ντελφόρζ.

Η σύντομη και λιτή τελετή έγινε στους χώρους της Γαλλικής Πρεσβείας στην Λεωφόρο Βασιλίσσης  Σοφίας και καθ” όλη την διάρκειά της, ο κ. Ρούσσος ντυμένος στα μαύρα και φορώντας σκούρα γυαλιά καθόταν στην πολυθρόνα..

 

Λίγο πριν από την παρασημοφόρηση, ο κ. Κυν Ντελφόρζ είχε κάνει μια αναδρομή σε όλη την καριέρα του Αρτέμιου Βεντούρη Ρούσσο, του τραγουδιστή από την Αλεξάνδρεια, γενέτειρα του Ζορζ Μουστακί αλλά και της Δαλιδά, καλλιτεχνών που όπως ο κ. Ρούσσος έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα στον πολιτισμό της Γαλλίας.

 

Ο κ. πρέσβης μετέφερε στο κοινό της αίθουσας στην εποχή του συγκροτήματος «Aphrodite’s child», στην εποχή που ταγούδια  όπως το «Rain and tears», το «Goodbye my love goodbye» γίνονταν επιτυχίες σε όλο τον κόσμο διά στόματος Ρούσσου. Ο Γάλλος Πρέσβης στάθηκε αρκετά στο 1975, την χρονιά της τεράστιας και άκρως επιτυχημένης περιοδείας του τραγουδιστή σε πέντε ηπείρους.

 

Στην αίθουσα βρίσκονταν επίσης ο γιος και η κόρη του Ρούσσου. Ο κ. Κυν Ντελφόρζ πρόσθεσε λίγο χιούμορ στην επισημότητα της τελευτής θυμίζοντας  ότι «ενώ τον Ντέμη Ρούσο φάνηκε αρχικώς να τον ελκύει η Αγγλία, εκείνος, τελικά έμεινε στην Γαλλία

 

Πηγή: με πληροφορίες από το «ΒΗΜΑ»

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης