Σε προσκοπικά συστήματα μετατρέπονται οι Περιφερειακές Εφορείες Προσκόπων Καΐρου και Αλεξανδρείας από το 2014


Η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Αλεξάνδρειας στην λαμπρή ιστορία 101 χρόνων είχε φτάσει να έχει υπο την δικαιοδοσία της 6 Τοπικές Εφορείας με μια δύναμη που έφτανε τα 400 μέλη. Η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Καΐρου στην εξίσου λαμπρή ιστορία ενός αιώνα είχε φτάσει να έχει υπο την δικαιοδοσία της 12 Τοπικές Εφορείες με μια δύναμη που έφτανε 800 μέλη. Προσκοπικές Ομάδες έβρισκες σε όλες τις πόλεις της Αιγύπτου. Όπου υπήρχε Ελληνισμός υπήρχαν και οι Πρόσκοποι. Η ανάπτυξη του Προσκοπισμού ήταν συνδεδεμένη με την ανάπτυξη της ομογένειας.

Σήμερα συνεχίζει ο Προσκοπισμός το έργο του. Ο αριθμός των Προσκόπων είναι σε αναλογία με τον αριθμό της ομογένειας και παρουσιάζει ένα αντίστοιχα αξιόλογο έργο παρά την συρρίκνωση.

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων κατά την 35η Γενική του Συνέλευση, τον Μάιο του 2011, αποφάσισε την αναθεώρηση και τροποποίηση του Οργανισμού του. Μεταξύ αυτών που αναθεωρήθηκαν και τροποποιήθηκαν ήταν και η Οργανωτική και Διοικητική δομή του.

Απόσπασμα από τον αναθεωρημένο Οργανισμό του Σ.Ε.Π.

«…Άρθρο 22

Διοικητική Διάρθρωση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων

1. Για την εύρυθμη λειτουργία του Σ.Ε.Π. και με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου το Σ.Ε.Π. διαρθρώνεται διοικητικά σε Περιφερειακές Εφορείες. Το Διοικητικό Συμβούλιο καθορίζει τις προϋποθέσεις σύστασης και λειτουργίας κάθε Περιφερειακής Εφορείας, τα γεωγραφικά όρια εποπτείας και υπαγωγής των Συστημάτων που ανήκουν ς’ αυτήν. Τα ανωτέρω ισχύουν για τη Σύσταση και λειτουργία Περιφερειακών Εφορειών και στις περιοχές του Απόδημου Ελληνισμού. …»

Αποτέλεσμα της τροποποίησης αυτής ήταν :

Α. Η κατάργηση των 10 Εφορειών Περιοχής.

Β. Η συγχώνευση των 44 Περιφερειακών Εφορειών.

Γ. Αναδιάταξη τα Διοικητικής Δομής του Σ.Ε.Π. σε 22 Περιφερειακές Εφορείες και μια Περιφερειακή Εφορεία Αποδήμων.

Η νέα αυτή δομή ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι Περιφερειακές Εφορείες Αλεξάνδρειας και Καΐρου και έρχεται να ενισχύσει τον προσκοπισμό στις πόλεις αυτές. Γεγονός είναι ότι εδώ και 25 τουλάχιστον χρόνια οι ιστορικές αυτές δύο Περιφέρειες λειτουργούν ως δύο Προσκοπικά Συστήματα με μια δύναμη που δεν ξεπερνά τα 100 μέλη συνολικά.. Η νέα διοικητική δομή εξυπηρετεί και βοηθά τα λειτουργία των δύο Προσκοπικών Συστημάτων, προσφέροντας έναν πιο ευέλικτο και αποτελεσματικότερο τρόπο διοίκησης.

Με την έλευση το νέου έτους, από 01.01.2014, οι Περιφέρειες Αλεξάνδρειας, Καΐρου και Γαλλίας αλλάζουν σελίδα συνεχίζοντας την λαμπρή προσκοπική ιστορία τους ως τρία πλήρη Προσκοπικά Συστήματα : το Σύστημα Προσκόπων Αλεξάνδρειας και το Σύστημα Προσκόπων Καΐρου και το Σύστημα Προσκόπων Παρισίων. Τα τρία αυτά Προσκοπικά Συστήματα είναι τα 3 κλιμάκια της νέας Περιφερειακής Εφορείας Αποδήμων.

Οι Επιτροπές Κοινωνικής Συμπαράστασης παραμένουν ως έχουν ως προς την σύνθεση τους και μετατρέπονται σε ΕΚΣ των Προσκοπικών Συστημάτων αντίστοιχα.

Το πνεύμα της αναθεώρησης είναι η ενίσχυση του Προσκοπικού Συστήματος και των νέων Στελεχών του, ως βασική μονάδα εφαρμογής Προσκοπικού έργου και διαπαιδαγώγησης, καθώς και ως πρωταρχικού μοχλού ανάπτυξης και επέκτασης του Προσκοπισμού σε τοπικό επίπεδο, ανταποκρινόμενο στην πραγματικές ανάγκες και πραγματικούς αριθμούς των μελών του.

Η Περιφερειακή Εφορεία Αποδήμων θα είναι η μονάδα υποστήριξης, συντονισμού και ενίσχυσης των 3 Προσκοπικών Συστημάτων Αλεξάνδρειας, Καΐρου και Παρισίων.

Ακολουθώντας τον νέο Κανονισμό Διοίκησης θα πραγματοποιηθεί η ορθή στελέχωση των Προσκοπικών Συστημάτων και της Περιφέρειας Αποδήμων , λαμβάνοντας υπόψη τις πραγματικές ανάγκες, τα διαθέσιμα Ενήλικα Στελέχη και με σεβασμό στην σημαντική και ανεκτίμητη προσφορά όλων των Βαθμοφόρων.

Ένας κύκλος έκλεισε και αρχίζει ένας νέος κύκλος στην ιστορία του Ελληνικού Προσκοπισμού.

Οι Έλληνες Πρόσκοποι Αλεξάνδρειας, οι Έλληνες Πρόσκοποι Καΐρου και οι Έλληνες Πρόσκοποι Παρισίων συνεχίζουν να προσθέτουν σελίδες στην ιστορία του Ελληνικού Απόδημου Προσκοπισμού.

 

One response to “Σε προσκοπικά συστήματα μετατρέπονται οι Περιφερειακές Εφορείες Προσκόπων Καΐρου και Αλεξανδρείας από το 2014”

  1. Μέ ενδιαφέρον παρακολουθώ τήν δράση τών Προσκόπων Καίρου, καί τίς προσπάθειες πού καταβάλλουν γιά τήν συνέχιση τού λαμπρού αυτού έργου . Μέ τήν νέα τροποποίηση θέλω νά πιστεύω ότι τά αποτελέσματα θά είναι καλλίτερα πρός όφελος τού Ελληνικού Προσκοπισμού στήν Αιίγυπτον. Από τά βάθη τής καρδιάς μου εύχομαι σέ όλους καλή πρόοδο, καλη επιτυχία, καί καλή προσκοπική δουλειά.
    Μέ αδελφικούς Προσκοπικούς χαιρετισμούς,
    Κωνσταντίνος Σάββας
    Τέως Τοπικός Εφορος Σούμπρας / Καίρου.
    Βέρνη, 3Δεκεμβρίου 2013

    *** Failed connect to http://moderate1.cleantalk.ru/api2.0. Automoderator cleantalk.org ***

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης