Κύπρος και Αίγυπτος επεκτείνουν την συνεργασία τους στον τομέα των αερομεταφορών και της ναυτιλίας


Την επέκταση της συνεργασίας Κύπρου και Αιγύπτου στον τομέα των αερομεταφορών και της ναυτιλίας, μεταξύ άλλων, συζήτησε στις 19 Φεβρουαρίου στην Λευκωσία, ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων της Μεγαλονήσου κ. Τάσος Μητσόπουλος με την Πρέσβειρα της Αιγύπτου στην Κύπρο κα Heba Salah Eldin El Marassi.

 

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Μητσόπουλος ανέφερε ότι «με την Αίγυπτο έχουμε παραδοσιακά πάρα πολύ στενούς δεσμούς συνεργασίας και η συνάντησή μας με την Πρέσβειρα της Αιγύπτου ήταν μια ευκαιρία να ανανεώσουμε αυτή τη δέσμευση και να συζητήσουμε επί συγκεκριμένων πλέον προοπτικών».

 

«Έχουμε συζητήσει για επέκταση της συνεργασίας μας στον τομέα των αερομεταφορών. Διερευνήσαμε κατ’ αρχάς τις δυνατότητες πραγματοποίησης πτήσεων από και προς την Αίγυπτο, και έχουμε συζητήσει θέματα εμπορικής ναυτιλίας και τη δυνατότητα σύναψης ενός πρωτοκόλλου συνεργασίας με την Αίγυπτο στα θέματα εμπορικής ναυτιλίας και ναυτικής εκπαίδευσης», είπε.

 

Ανέφερε ότι «έχουμε, επίσης, συζητήσει την επέκταση της συνεργασίας μας στα ζητήματα των αρχαιοτήτων και τη δυνατότητα σύναψης ενός μνημονίου συνεργασίας για θέματα προστασίας των αρχαιοτήτων από παράνομο λαθρεμπόριο και παράνομη διακίνηση».

 

«Επίσης, έχουμε συζητήσει για τις δυνατότητες αμοιβαίας συνεργασίας που υπάρχουν στον τομέα των κατασκευών και της προώθησης της κατασκευής μεγάλων δημόσιων έργων», σημείωσε.

 

Πηγή: www.sigmalive.com

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης