Μάγεψε άλλη μία φορά το ελληνικό κοινό η ματιά της Μαρίας Αδαμαντίδου για τον ελληνικό και αιγυπτιακό κινηματογράφο


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου στην Αθήνα το 3ο Φεστιβάλ Αιγυπτιακής Τέχνης με μια διπλή εκδήλωση που περιλάμβανε κινηματογράφο και φωτογραφία.

 

adamandidou omilia 02

 

Με ταυτόχρονη προβολή φωτογραφιών και αποσπασμάτων από ταινίες, η Αιγυπτιώτισσα καϊρινή δημοσιογράφος Μαρία Αδαμαντίδου μίλησε για τις ομοιότητες που παρουσιάζει η ελληνική και αιγυπτιακή φιλμογραφία κατά τις δεκαετίες 1950 και 1960, εποχή που ο κινηματογράφος άκμαζε και στις δύο χώρες.

 

adamantidou omilia

 

Η παρουσίαση παραλλήλιζε ηθοποιούς, χαρακτήρες, υποθέσεις ταινιών, κοινωνικές συμπεριφορές και άλλες πτυχές της κινηματογραφίας και δέχθηκε το παρατεταμένο χειροκρότημα των παρισταμένων.

 

Όπως σημείωσε ο Μορφωτικός Ακόλουθος της Αιγυπτιακής Πρεσβείας στην Αθήνα Dr. Hisham Darwish είχε το πλεονέκτημα να είναι ενημερωτική όσο και διασκεδαστική.

 

Η έκθεση των φωτογραφιών του Καϊρινού Αιγυπτιώτη Δημήτρη Παπαδήμου (δάνειο από το Ε.Λ.Ι.Α. του Μορφωτικού  Ιδρύματος της Εθνικής Τραπέζης) συμπλήρωνε ιδανικά την ζωντανή παρουσίαση με θαυμάσιες ασπρόμαυρες εικόνες από τη ζωή των φελάχων και την αιγυπτιακή φύση οι οποίες είχαν αναρτηθεί στην περίμετρο της αίθουσας.

 

 

adamantidou 02

 

 

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο πρώην Υπουργός και Πρόεδρος της Λέσχης Φίλων της Βιβλιοθήκης Αλεξανδρείας κ. Ανδρέας Ζαΐμης με τη σύζυγό του, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνο-αιγυπτιακής φιλίας κ. Σπύρος Καμαλάκης, ο καθηγητής-ιστορικός κ. Ευθύμιος Σουλογιάννης, ο σκηνοθέτης κ. Γιάννης Ιορδανίδης, ο ηθοποιός κ. Χάρης Ρώμας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Καΐρου κ. Μιχάλης Μπίσκος, ο επικεφαλής της επιτροπής  συσπείρωσης Αιγυπτιωτών Πορτ Σαΐντ-Πορτ Φουάντ κ. Απόστολος Τζιτζάς, ο Έφορος  πολιτιστικών του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων κ. Μιχάλης Κωβαίος, ο Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Γαβριήλ Διαμαντής, εκπρόσωποι του Ε.Λ.Ι.Α. και πολύς κόσμος.  

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης