Με το Μεγαλόσταυρο του Αγίου Σάββα περιεκόσμησε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο και τον ΥΦΥΠΕΞ Ιωάννη Αμανατίδη


 

 

 

 

Την 22α Σεπτεμβρίου ε.έ. η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ εδέχθη στην Πατριαρχική Καθέδρα την επίσκεψη του Εξοχωτάτου Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Πάνου Καμμένου και του Εξοχωτάτου Υφυπουργού των Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Ιωάννου Αμανατίδη μετά πολυμελούς κλιμακίου εκ των δύο Υπουργείων, στα πλαίσια της επισκέψεώς των  στην Αίγυπτο.

 

 

 

 

 

Ο Μακαριώτατος, υπεδέχθη  θερμώς τα δύο κυβερνητικά στελέχη στην Αίθουσα του Θρόνου, παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Άκκρας κ. Ναρκίσσου, Πατριαρχικού Επιτρόπου Αλεξανδρείας, του Θεοφ. Επισκόπου Ναυκράτιδος κ. Μελετίου και των Κληρικών της Πατριαρχικής Αυλής. 

 

 

 

 

Κατά την προσλαλιά Του, ευχαρίστησε αφ΄ενός τον Υπουργό κ. Καμμένο για ό,τι ο Ελληνικός Στρατός προσφέρει στα πέρατα της Αφρικής υπέρ της Ιεραποστολής, όπως για παράδειγμα οι καμπάνες που είναι φτιαγμένες στα χυτήρια των ναυπηγείων του ελληνικού Στόλου και ευχήθηκε υπέρ του φιλοχρίστου Στρατού της Ελλάδος.

 

 

 

 

 

Εν συνεχεία, με φιλόφρονους λόγους καλοσώρισε τον Υφυπουργό κ. Αμανατίδη, ευχαριστώντας τον για την συνδρομή και πρόνοια της Μητέρας Πατρίδος υπέρ του Παλαιφάτου Πατριαρχείου, ενώ ζήτησε και από τους δύο Υπουργούς ποτέ να μην ξεχνούν τον αιγυπτιώτη Ελληνισμό που ακόμα κρατά τις θερμοπύλες του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας στην ένδοξη Νειλοχώρα.

 

 

 

 

Επ” ευκαρία της επισκέψεως αυτής και της έκδηλης ευγνομωσύνης προς τους δύο Υπουργούς, ο Μακ. Πατριάρχης τους περιεκόσμησε με τον Μεγαλόσταυρο του Αγίου Σάββα.

 

 

 

 

 

Τέλος, οι υψηλοί επισκέπτες μετά την κατ΄ιδίαν συνάντηση που είχαν με τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων των δύο Υπουργών και του Πρεσβυγενούς Πατριαρχείου, ξεναγήθηκαν στους χώρους των Πατριαρχικών Μουσείων και αντήλλαξαν  αναμνηστικά δώρα.

 

 

 

 

 

Τα δύο μέλη της Ελληνικής Κυβερνήσεως συνόδευαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Εξοχ. Πρέσβης της Ελλάδος στην Αίγυπτο κ. Χρήστος Μιχαήλ Διάμεσης, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια κ. Εμμ. Κακαβελάκης, ο Ειδικός Γραμματέας Θρησκευτικής και Πολιτιστικής Διπλωματίας  Δρ. Ευστάθιος Λιανός Λιάντης,  λοιπά υψηλόβαθμα στελέχη των δύο Υπουργείων και εκπρόσωποι της Ελληνικής Παροικίας.

 

 

 

 

 

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Αμανατίδης έκανε την παρακάτω δήλωση:

 

 

 

 

«Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής είναι ο Ιεράρχης της αγάπης και της απλότητας. Σήμερα, είχαμε τη χαρά να τον συναντήσουμε στην παλαίφατη έδρα του, στην Αλεξάνδρεια, και να συζητήσουμε το σύνολο των ζητημάτων και των αναγκών του Πατριαρχείου, το οποίο με την ιεραποστολική, ανθρωπιστική και εκπαιδευτική του δράση αποτελεί έναν φάρο ελπίδας για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό.

 

 

 

 

Έχουμε κοινή πεποίθηση με τον Μακαριώτατο ότι η Αφρική είναι η ήπειρος του μέλλοντος και την εμβάθυνση των σχέσεων μας με τα αφρικανικά κράτη βοηθάει αποφασιστικά η Αλεξανδρινή Εκκλησία και η θετική παρουσία σε αυτά των Ιεραρχών της, μέσω της πολυεπίπεδης προσφοράς των κατά τόπους Μητροπόλεων. Από πλευράς μας, ως Ελληνική Πολιτεία, προσπαθούμε να στεκόμαστε αρωγοί στις όποιες ανάγκες του Πατριαρχείου, ώστε να μπορεί να συνεχίζει δίχως προσκόμματα το μεγάλο έργο του».

 

 

Πηγές: Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας και Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

 

 

 

 

 
episkepsi-kammenou-kai-amanatidi-ston-patriarxi-1

 

 

 

 

 

episkepsi-kammenou-kai-amanatidi-ston-patriarxi-2

 

 

 

 

 

episkepsi-kammenou-kai-amanatidi-ston-patriarxi-3

 

 

 

 

 

episkepsi-kammenou-kai-amanatidi-ston-patriarxi-4

 

 

 

 

 

episkepsi-kammenou-kai-amanatidi-ston-patriarxi-5

 

 

 

 

 

episkepsi-kammenou-kai-amanatidi-ston-patriarxi-6

 

 

 

 

 

episkepsi-kammenou-kai-amanatidi-ston-patriarxi-7

 

 

 

 

 

 

episkepsi-kammenou-kai-amanatidi-ston-patriarxi-8

 

 

 

 

 

 

episkepsi-kammenou-kai-amanatidi-ston-patriarxi-9 episkepsi-kammenou-kai-amanatidi-ston-patriarxi-10

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουνίου 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης