Οι συμφωνίες που θα υπογράψει κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Αίγυπτο, στις 11 και 12 Δεκεμβρίου, ο Κύπριος Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης


Την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην Αίγυπτο, από την εκλογή του ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, πραγματοποιεί ο κ. Νίκος Αναστασιάδης στις 11 και 12 Δεκεμβρίου.

 

Στο Κάιρο, τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας θα συνοδεύουν ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου κ. Ιωάννης Κασουλίδης, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης, ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Τάσος Τζιωνής και ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

 

Κατά την παραμονή του στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, ο Κύπριος Πρόεδρος θα έχει κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου κ. Adly Mansour και στη συνέχεια θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο πλευρών. Ακολούθως, ο κ. Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Αιγύπτου κ. Hazem El-Bablawi.

 

Στη συνέχεια θα υπογραφτούν διμερείς συμφωνίες μεταξύ της Κύπρου και της Αιγύπτου, στην παρουσία του Κυπρίου Προέδρου Αναστασιάδη και του Αιγυπτίου Πρωθυπουργού El-Bablawi.

 

Μεταξύ των Συμφωνιών που θα υπογραφτούν είναι:

 

Α.  Συμφωνία-πλαίσιο μεταξύ της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου αναφορικά με την κοινή ανάπτυξη υδρογονανθρακικών πόρων που ευρίσκονται εκατέρωθεν της μέσης γραμμής.

 Β. Αεροπορική Συμφωνία μεταξύ της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου.

Γ. Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και του αιγυπτιακού Νοσοκομείου για Παιδιά με Καρκίνο, για Συνεργασία στην παροχή υπηρεσιών, έρευνας και εκπαίδευσης στους τομείς των Ιατρικών και Βιοϊατρικών Επιστημών.

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η συνοδεία του θα επιστρέψουν στην Κύπρο στις 12 Δεκεμβρίου το απόγευμα.

 

Πηγή: www.sigmalive.com

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης