Οι τρανταχτές απουσίες στις τρεις (3) τελευταίες άτυπες συναντήσεις ανοικτού διαλόγου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου με τα μέλη της


Ιδιαίτερα ωφέλιμες αποδείχτηκαν οι τρεις συναντήσεις ανοικτού διαλόγου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου με τα μέλη της, όπου πραγματοποιήθηκαν μετά από πρόταση του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστου Καβαλή.

 

Ιδιαίτερα ωφέλιμες διότι – δεν κουραζόμαστε να το γράφουμε – προκάλεσαν εποικοδομητικές συζητήσεις, όπου ανοίχτηκαν θέματα, βεβαίως χωρίς ατζέντα, με απόλυτη διαφάνεια και κυρίως έγιναν σε μία προσπάθεια να αντικαταστήσουν τις – προσφιλείς σε κάποιους – κραυγές και ψιθύρους και τα διάφορα κουτσομπολιά.

 

Οι συναντήσεις αυτές όμως παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σε σχέση με την συμμετοχή, που δεν ήταν ομολογουμένως μεγάλη, καθώς πραγματοποιήθηκαν σε τρία διαφορετικά σημεία της πόλης(στις 3 Φεβρουαρίου στο Ελληνικό Κέντρο Καΐρου, στις 24 Φεβρουαρίου στην Σούμπρα και στις 2 Μαρτίου στην Ελληνική Στέγη Ηλιούπολης), αλλά αποτέλεσαν και την αφορμή για να καταγράψουμε ποιοι είναι εκείνοι που δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν, που δεν κατάφεραν να έρθουν ή απλά αδιαφόρησαν.

 

Έτσι, ξεκινώντας από τους νυν Κοινοτικούς Επιτρόπους που είναι και πάλι υποψήφιοι στις προσεχείς εκλογές της 6ης Απριλίου, μόνον ο κ. Μανούσος Δαμουλάκης έδωσε το παρών και στις τρεις.

 

Ο κ. Νικόλας Βαδής δεν παραβρέθηκε σε καμία συγκέντρωση διότι απουσιάζει στην Αθήνα.

 

Από τουν νυν Επιτρόπους, ο κ. Νικόλας Πολίτης (που ανέλαβε για δύο μόλις μήνες στη θέση του αποβιώσαντος Γιώργου Χαλκιά) συμμετείχε σε μία συγκέντρωση, καθώς στις άλλες δύο απουσίαζε στην Αθήνα.

 

Ο κ. Γιώργος Καλλίδης δεν παραβρέθηκε πουθενά.

 

Από τα υπόλοιπα Μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής της ΕΚΚ, εκτός βεβαίως από τον Πρόεδρο κ. Χρήστο Καβαλή, μόνον ο Γενικός Γραμματέας της ΕΚΚ κ. Αντώνης Ιορδανίδης συμμετείχε ανελλιπώς.

 

Ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΚ κ. Κήμης Φλεβοτομάς συμμετείχε μόνο σε μία από τις συναντήσεις.

 

Ο Ταμίας της ΕΚΚ κ. Αντώνης Διαμαντίδης δεν προσήλθε σε καμία συγκέντρωση.

 

Η κα Σούλα Σκουφαρίδου συμμετείχε στις δύο από τις τρεις συγκεντρώσεις, αν και στην πρώτη από αυτές απουσίασε γιατί ήταν άρρωστη, γεγονός για το οποίο την δικαιολόγησε και ο ίδιος ο Πρόεδρος κ. Χρήστος Καβαλής.

 

Παρομοίως, η κα Στέλλα Κυριάζη δεν προσήλθε σε καμία συγκέντρωση καθώς στενό συγγενικό της πρόσωπο αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας και πρέπει να είναι συνεχώς δίπλα του, και για αυτόν τον λόγο επίσης την δικαιολόγησε άμεσα και κείνη ο Πρόεδρος κ. Χρήστος Καβαλής.

 

Τέλος, ο κ. Πάρις Οικονόμου συμμετείχε μόνον σε μία από τις συγκεντρώσεις αυτές.

 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός για το ποιοι από τους υπολοίπους (μη Κοινοτικούς μέχρι σήμερα) υποψηφίους για τις εκλογές της 6ης Απριλίου συμμετείχαν στις εν λόγω συγκεντρώσεις.

 

Από αυτούς λοιπόν τους υποψηφίους για Κοινοτικούς Επιτρόπους:

 

Ο κ. Στέφανος Αργυρίου (και πρώην Κοινοτικός Επίτροπος) έδωσε το παρών και στις τρεις συγκεντρώσεις ανοιχτού διαλόγου ΕΚΚ – παροίκων.

 

Ο κ. Μιχάλης Γκρουνστέιν επίσης έδωσε το παρών και στις τρεις συγκεντρώσεις.

 

Ο κ. Πατρίκιος Δήμος συμμετείχε σε δύο από αυτές.

 

Παρομοίως και ο κ. Απόστολος Γυφτογεωργίου συμμετείχε σε δύο από αυτές.

 

Ο κ. Δημήτρης Μπούρας δεν εμφανίστηκε πουθενά.

 

Παρομοίως, ο κ. Μανόλης Σιγάλας δεν συμμετείχε σε καμία συγκέντρωση.

 

Βεβαίως, καταλήγοντας με το δικό μας σχόλιο, δεν επιθυμούμε να πάρουμε καμία θέση απουσιολόγου στις συναντήσεις αυτές της ΕΚΚ με τα μέλη της, αλλά πιστεύουμε ακράδαντα ότι η συμμετοχή αυτή στα κοινά και τις συζητήσεις, αποτελούν χαρακτηριστικό δείκτη του ενδιαφέροντος του καθένα μας για τα κοινοτικά κοινά. Για αυτό και κάναμε την καταγραφή αυτή.   

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης