«Πολύ σημαντικό βήμα το δημοψήφισμα στην Αίγυπτο» δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο Προεδρεύων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευ. Βενιζέλος


Οι εξελίξεις στην Αίγυπτο απασχόλησαν τις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιήθηκαν στις Βρυξέλλες, στις 20 Ιανουαρίου, και όπου προήδρευσε για πρώτη φορά η Ελλάδα και ο αρμόδιος Αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και Υπουργός των Εξωτερικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς η Ελλάδα ασκεί για αυτό το εξάμηνο την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος, στο πλαίσιο της σαφούς και σταθερής στήριξης της Ελλάδας στην αιγυπτιακή κυβέρνηση και τον λαό της, τόνισε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να στείλει προς τον αιγυπτιακό λαό και την κυβέρνηση ένα μήνυμα ενθάρρυνσης της πορείας της χώρας προς τη θεσμική ομαλότητα.»

 

Αναλυτικά, η ιστοσελίδα του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει:

 

«Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Αίγυπτο, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι η κατάσταση παραμένει έκτακτη και ότι πρέπει να εφαρμοστεί ο οδικός χάρτης που εξήγγειλε η κυβέρνηση για την επιστροφή στην κανονικότητα. Υπογράμμισε ότι απαιτείται ένα πραγματικά «συναινετικό» (inclusive) πλαίσιο. Δεν αρκεί, προφανώς, η έγκριση του νέου Συντάγματος με το πρόσφατο δημοψήφισμα, αυτό, όμως, αποτελεί πολύ σημαντικό βήμα. Όπως ανέφερε, τέλος, ο κ. Βενιζέλος, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να στείλει προς τον αιγυπτιακό λαό και την κυβέρνηση ένα μήνυμα ενθάρρυνσης της πορείας της χώρας προς τη θεσμική ομαλότητα».

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης