Αρχίζουν οι προετοιμασίες της αιγυπτιακής πλευράς για την καλύτερη αξιοποίηση της ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής, που θα φτάσει στο Κάιρο στις 20 Νοεμβρίου


Εντείνονται οι προετοιμασίες της αιγυπτιακής πλευράς για την όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση της ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής, που θα φτάσει στο Κάιρο στις 20 Νοεμβρίου.

Την αποστολή που θα είναι η πρώτη μετά από δύο χρόνια, συνδιοργανώνουν ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων και το νεοσυσταθέν Ελληνο – Αιγυπτιακό Επιχειρηματικό Συμβούλιο, που ιδρύθηκε τον περασμένο Ιούνιο.

 

Δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στην επερχόμενη ελληνική επιχειρηματική αποστολή, στην οποία θα συμμετάσχουν είκοσι τουλάχιστον μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις, ο Σύνδεσμος Αιγυπτίων Επιχειρηματιών διοργάνωσε χθες συνάντηση στα κεντρικά του γραφεία στο Κάιρο, οριοθετώντας τις θεματικές κατηγορίες των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που μπορούν να δημιουργήσουν κατάλληλες συνεργασίες μεταξύ των επιχειρηματιών των δύο χωρών.

 

Δημιουργήθηκαν έτσι έξι συνολικά τομείς:

– των επενδύσεων, που επιβλέπει προσωπικά ο κ. Μπέρζι, Πρόεδρος του ελληνοαιγυπτιακού επιχειρηματικού συμβουλίου

– του τουρισμού

– του εμπορίου

– της ενέργειας

– του κατασκευαστικού τομέα, και

– της τεχνογνωσίας επιχειρήσεων που θα επιβλέπει ο κ. Γιώργος Χαγιάτ, επιχειρηματίας και παράλληλα Πρόεδρος του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Καΐρου.

 

Να σημειωθεί ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν επενδεδυμένα κεφάλαια στην Αίγυπτο υπερβαίνουν τις 130 με κεφάλαιο που ξεπερνά το μισό δις δολάρια.

 

Οι εν λόγω συναντήσεις, στις οποίες συμμετέχει και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αιγυπτίων Επιχειρηματιών κ. Μοχάμεντ Γιούσεφ, θα επαναληφθούν, μέχρι την πραγματοποίηση της ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής και προοιωνίζουν πολύ θετικά δείγματα περαιτέρω ενίσχυσης της επιχειρηματικής συνεργασίας των δύο χωρών.

 

Τέλος, να σημειωθεί ότι για το θέμα αφιέρωσε σήμερα ρεπορτάζ και η μεγάλης κυκλοφορίας έγκυρη και έγκριτη εφημερίδα «Αλ Αχράμ».    

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2022
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης