Σε αραβικά χέρια ο Αστέρας της Βουλιαγμένης, από τις ομορφότερες τοποθεσίες στην Ελλάδα και τον κόσμο


Το Jermyn Street Real Estate Fund IV LP ανακηρύχθηκε προτιμητέος επενδυτής για την «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε.» κατά τη χθεσινή, έκτακτη, συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ μετά και από τη θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων.

 

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, η διαγωνιστική διαδικασία θα ολοκληρωθεί μετά τη λήψη των αντίστοιχων αποφάσεων από τα αρμόδια όργανα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

 

Η Jermyn που εκπροσωπεί την αραβική εταιρεία AGC σχεδιάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, να δημιουργήσει έως και δέκα πολυτελείς βίλες απευθυνόμενη στο διεθνές τζετ σετ και τους κροίσους ενώ ως ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται η επιλογή της να αναβαθμίσει τα υφιστάμενα ξενοδοχεία σε επτάστερα και έτσι να τα εντάξει στο «κλειστό club» των αντίστοιχων ξενοδοχείων αυτής της κατηγορίας.

 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αναβαθμιστεί και το υφιστάμενο συγκρότημα bungalows συνολικής δυναμικότητας 58 δωματίων αλλά και η μαρίνα με στόχο τον ελλιμενισμό mega yachts.

 

Στις προθέσεις της εταιρείας βρίσκεται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, και η επένδυση ενός ποσού της τάξης των 300-350 εκατ. ευρώ  για την ανάπλαση της έκτασης ώστε έτσι να ολοκληρώσει το σχέδιο για τη δημιουργία ενός πολυτελούς resort που θα απευθύνεται στον «υψηλό» τουρισμό.

 

Να σημειωθεί ότι “JERMYN STREET REAL ESTATE FUND IV LP” υπέβαλε την υψηλότερη προσφορά ύψους €400 εκατ.  Πρόκειται για  κοινοπραξία των Αράβων AGC με συμμετοχή της τουρκικής Dogus Group αλλά και άλλων μεγάλων επενδυτικών κύκλων όπως η βασιλική οικογένεια του Κουβέιτ και αμερικανικά επενδυτικά κεφάλαια. Το τίμημα  θεωρείται από την αγορά σαν ικανοποιητικό σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις και τη αφετηρία της διαδικασίας.

 

Η προσφορά αυτή αφορά το 90% των μετοχών της «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε.», όπως οι μετοχές αυτές θα διαμορφωθούν μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

 

Η JERMYN STREET REAL ESTATE FUND IV LP εκπροσωπεί έξι επενδυτικά κεφάλαια, από το Αμπού Ντάμπι, το Ντουμπάι, το Κουβέιτ και άλλα Εμιράτα, καθώς και τον τουρκικό κολοσσό Dogus ο οποίος μετέχει με ποσοστό 15%.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2022
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης