Σε καρναβαλικούς ρυθμούς εόρτασε και το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου, σκορπίζοντας τη χαρά σε μικρούς και μεγάλους


Με το καθιερωμένο πια αποκριάτικο πάρτι αποχαιρέτισαν τα παιδιά του Τμήματος Μητρικής Γλώσσας του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου τις φετινές αποκριές.

 

Σε μια γιορτή που προετοιμάστηκε από τη Οικονομική και Διαχειριστική Διευθύντρια του ΕΠΠΚ κα Κωνσταντίνα Γεδεών και τους εκπαιδευτικούς του Ε.Π.Κ.Κ. κ. Αργυρώ Ταυρίδου και κ. Βασίλη Φλώρο όσον αφορά στη διακόσμηση και στον μπουφέ, ενώ υπό την εποπτεία των τελευταίων, οι μικροί μαθητές συμμετείχαν σε διάφορα παραδοσιακά παιχνίδια όπως «το κυνήγι του χαμένου θησαυρού», τη «μέλισσα», τη «μικρή Ελένη», τις «μουσικές καρέκλες» κ.ά. , αλλά και παρακολούθησαν με τους γονείς τους τα μαγικά κόλπα του ταχυδακτυλουργού, ενώ ειδικός ζωγράφος διακοσμούσε τα πρόσωπά τους με πολύχρωμα αποκριάτικα σχέδια.

 

Παράλληλα, στη μηχανή του ποπ κορν γέμιζαν τα χωνάκια συνεχώς ενώ όλοι γεύτηκαν τις λιχουδιές και τα δροσερά αναψυκτικά. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους γονείς κ.κ. Χριστίνα Δαγκοπούλου, Νεβίν Καμάρα, Μαρία Σόμπχι, Χάνι Μπόσρα, Νικόλας Μπούρης και Ιμπραχίμ Χεμπέικα που επιχορήγησαν τη γιορτή και παραβρέθηκαν σε ένα από τα έθιμα που συνεχίζουν να τηρούν οι Έλληνες ανά τον κόσμο ενώ πρέπει να σημειώσουμε τις εντυπώσεις εκτός από τα μεταμφιεσμένα παιδιά και το μάγο, έκλεψε και ο εκπαιδευτικός κ. Φλώρος με την δική του ιδιαίτερη μεταμφίεση. Και του χρόνου με υγεία για όλους.

 

 

politistiko_apokries2014_02

 

politistiko_apokries2014_03

 

politistiko_apokries2014_04

 

 

Πηγή: Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου, Δ/ντής Χρίστος Παπαδόπουλος

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης