Σοκάρουν τα πρόσφατα στοιχεία της Αιγυπτιακής Στατιστικής Υπηρεσίας: Τριπλασιάστηκαν οι άνεργοι στην Αίγυπτο, τα τελευταία τρία χρόνια!


Τελικά, τα γνωρίσματα της ολοένα και ελαττούμενης απασχόλησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και βεβαίως και στην Ελλάδα, που πλήττονται από την μεγάλη οικον ομική ύφεση των τελευταίων ετών, ακολουθεί και η Αίγυπτος…

 

Τα τελευταία στοιχεία της επίσημης Στατιστικής Εταιρείας της Χώρας του Νείλου «CAPMAS» ανεβάζει το ποσοστό της ανεργίας στην Αίγυπτο στο 13,4%, αναφερόμενη στα 27,3 εκατομμύρια Αιγυπτίους πολίτες, που θεωρούνται η εργατική δύναμη της Αιγύπτου.

 

Μάλιστα, η εφημερίδα επισημαίνει ότι ανάμεσα σε αυτούς, η μερίδα των πολιτών που πλήττονται και είναι χωρίς δουλειά, είναι οι Αιγύπτιοι νέοι (15-29 ετών) σε ποσοστό… 69% (!), που σημαίνει ότι 7 στους δέκα Αιγυπτίους Αιγυπτίους νέους είναι άνεργοι…

 

Και να φανταστεί κανείς ότι πολλοί από αυτούς είναι νέοι με προσόντα και πτυχία.

 

Η έρευνα αυτή που δημοσιεύτηκε την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου και ανεφέρεται στο Δ΄ τρίμηνο του έτους 2013, τονίζει ότι το γεγονός της επιδεινούμενης ανεργίας ωφείλεται στην οικονομική ύφεση και την μείωση των οικονομικών δρατσηριοτήτων στην χώρα.

 

Η Αιγυπτιακή Κυβέρνηση αποδίδει την διατήρηση της ανεργίας σε υψηλά επίπεδα και στο γεγονός της πολιτικής κατάστασης της χώρας, όπου μετά τις δύο Αιγυπτιακές Επαναστάσεις, υπήρξαν επιπτώσεις στον οκονομικό τομέα.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται η εφημερίδα, η ανεργία στην χώρα αυξήθηκε από το τελευταίο τρίμηνο του 2010 (δηλαδή πριν την επανάσταση που έδιωξε τον Μουμπάρακ από την εξουσία) που ήταν στο 8,9% και μεταφραζόταν σε 1,3 εκατομμύρια άτομα, φτάνοντας στο τελευταίο τρίμηνο του 2013 (μετά από τρία χρόνια) στο 13,9%, ποσοστό που μεταφράζεται σε 3,65 εκατομμύρια άτομα. Γεγονός που σημαίνει ότι οι Αιγύπτιοι άνεργοι τριπλασιάστηκαν στα τελευταία τρία χρόνια!!

 

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το 10% αφορά τους άντρες ανέργους και το 25% τις γυναίκες ανέργους. Τέλος, η ανεργία αυξήθηκε ελαφρά στις αστικές περιοχές (σε σχέση με το Γ΄ τρίμηνο του 2013) από 16,7% στο 17,6%, ενώ στις αγροτικές περιοχές μειώθηκε από 10,8% στο 10,1%.  

 

(ΣΣ. Η φωτογραφία του ρεπορτάζ – καθώς και όλα τα στοιχεία – προέρχονται από την ενημερωτική ιστοσελίδα της «Αλ Αχράμ», που σχολιάζει ότι τα αιγυπτιακά καφενεία είναι ο συνήθης χώρος όπου συχνάζουν οι άνεργοι Αιγύπτιοι, εν αναμονή ευρέσεως εργασίας.)

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Απριλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads
Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης