Στο Μαρούσι της Αθήνας, το 3ο Φεστιβάλ Ελλήνων Αιγυπτιωτών καλλιτεχνών


Θέματα πολιτιστικής συνεργασίας του Δήμου Αμαρουσίου με την Πρεσβεία της Αιγύπτου αναπτύχθηκαν στη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, με τον Ακόλουθο του Μορφωτικού Τμήματος της Πρεσβείας Dr. Hisham Darwish, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο με την ευκαιρία του αιτήματος της αντιπροσωπείας της Αιγύπτου για φιλοξενία του 3ου Φεστιβάλ Ελλήνων Αιγυπτιωτών καλλιτεχνών στο Μαρούσι.

 

Στη διάρκεια της συνάντησης, διαβιβάστηκε εκ μέρους του εκπροσώπου της η επιθυμία της Αιγυπτιακής Πρεσβείας η επιτυχημένη αυτή διοργάνωση, που φέρει τη σφραγίδα 55 Ελλήνων Αιγυπτιωτών καλλιτεχνών, να φιλοξενηθεί φέτος στο Μαρούσι δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση να επισκεφτούν την έκθεση αυτή και τα σχολεία της πόλης.
Ανταποκρινόμενος στο αίτημα του εκπροσώπου της Αιγυπτιακής Πρεσβείας, ο κ. Πατούλης, δήλωσε ότι ο Δήμος με χαρά θα φιλοξενήσει μία τέτοια εκδήλωση που θα φέρει ακόμα πιο κοντά τον ελληνικό και τον αιγυπτιακό λαό, λαούς που από τα αρχαία μέχρι τα σύγχρονα χρόνια συνδέουν ισχυροί ιστορικοί δεσμοί.

 

Παράλληλα, ο κ. Πατούλης, ζήτησε από τον παριστάμενο αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, κ. Νίκο Πέππα, να ενημερωθούν τα σχολεία της πόλης προκειμένου οι μαθητές με οργανωμένες επισκέψεις να γνωρίσουν την έκθεση. Με την ευκαιρία της επικοινωνίας τους ο κ. Πατούλης, εξέφρασε, επίσης, την ευχή οι δύσκολες μέρες που βιώνει η Αίγυπτος σύντομα να ανήκουν στο παρελθόν.

 

Παρόντες στη συνάντηση, ήταν, επίσης, ο εκπρόσωπος των Αιγυπτιωτών κ. Δημήτρης Πράσινος και ο εκπρόσωπος των καλλιτεχνών κ. Συμεών Γιαννικάκης.

 

Πηγή: xtypos.gr

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2022
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης