Συνεργασίες με την αραβική αγορά, προωθούν επιχειρηματίες από την Κρήτη


Οι δυνατότητες ανάπτυξης εξαγωγικής δραστηριότητας Κρητικών επιχειρήσεων στην αραβική αγορά και ειδικότερα στη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αλλά και η διοργάνωση επιχειρηματικών αποστολών στο Ηράκλειο, την Τζέντα και το Ντουμπάι συζητήθηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.
Στη συνάντηση συμμετείχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αφιεράκης, ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Μηνάς Μελισσείδης, ο Πρόεδρος του ΟΠΕ κ. Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, οι Σύμβουλοι Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων των ελληνικών Πρεσβειών στη Σαουδική Αραβία κ. Θ. Ξυπολιάς και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κ. Μ. Βρεττάκης, καθώς και εκπρόσωποι Μεγάλης Εμπορικής Εταιρείας.
Κατά τη συνάντηση έγινε εκτενής αναφορά στο οικονομικό και πολιτικό καθεστώς των δύο χωρών, το φορολογικό τους σύστημα, τις κοινωνικές και οικονομικές ιδιαιτερότητες καθώς και το καθεστώς συναλλαγών.
Προτάθηκε επίσης να υπάρξει στήριξη από τον ΟΠΕ για τη διοργάνωση ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής στην Έκθεση Δομικών Υλικών «Big 5 Show Saudi Arabia», ενώ ο κ. Αλιφιεράκης τόνισε ότι το Επιμελητήριο Ηρακλείου, όπως και πέρυσι, πρόκειται να καλύψει μέρος των εξόδων για τη συμμετοχή επιχειρήσεων του Ηρακλείου σε επιλεγμένες διεθνείς εκθέσεις που πραγματοποιούνται στις χώρε αυτές.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Απριλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads
Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης