Τί δήλωσε για την Ελλάδα και τους Έλληνες ο Αιγύπτιος Πρόεδρος, Άντλι Μανσούρ, συναντώντας στην Αθήνα τον Κάρολο Παπούλια


Εγκάρδιο καλωσόρισμα επεφύλαξε ο Έλληνας Πρόεδρος Κάρολος Παπούλιας στον Αιγύπτιο ομόλογό του, τον Πρόεδρο Άντλι Μανσούρ, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους «ιστορικούς δεσμούς» των δυο χωρών.

 

Συγκεκριμένα, απευθυνόμενος στον Αιγύπτιο ηγέτη, ο κ. Παπούλιας ανέφερε:

 

«Κύριε Πρόεδρε, σάς καλωσορίζω εγκάρδια.

Είστε Πρόεδρος μιας χώρας εξαιρετικά φιλικής, με ιστορικούς δεσμούς με την Ελλάδα, με αρχαίους πολιτισμούς που σημάδεψαν όλο τον κόσμο. Και που σήμερα έχουμε μια εγκάρδια φιλία, η οποία αναπτύσσεται χωρίς κανένα πρόβλημα και νομίζω ότι η παρουσία σας εδώ υπογραμμίζει ακριβώς αυτή την εγκάρδια σχέση. Σάς καλωσορίζω εγκάρδια», είπε ο κ. Παπούλιας.

 

Η ΑΝΤΙΦΩΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΥΠΤΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

 

«Φρόντισα η επίσκεψή μου στην Ελλάδα, να είναι η πρώτη επίσκεψη που κάνω σε ευρωπαϊκή χώρα», δήλωσε με την σειρά του ο Αιγύπτιος Πρόεδρος κ. Άντλι Μανσούρ. «Δεδομένου ότι η Ελλάδα αποτελεί μια ένδοξη, ιστορική χώρα, ακριβώς σαν την Αίγυπτο, έχουμε κοινά οράματα σε πολλά θέματα, έχουμε ιδιαίτερες και ξεχωριστές σχέσεις πολιτικές και οικονομικές. Ελπίζουμε να τις αναπτύξουμε και να τις προωθήσουμε.

 

Ο αιγυπτιακός λαός αγαπά τον ελληνικό λαό. Πολλοί Έλληνες ζούσαν, ήταν εγκατεστημένοι στην Αίγυπτο. Και όπως ανέφερα στον Πρωθυπουργό, πριν από λίγο, είχα έναν γείτονα Έλληνα – όλη η οικογένεια ήταν πολύ φιλική – αλλά είχα και μια προσωπική φιλία με ένα από τα παιδιά τους. Εγώ προσωπικά αγαπώ πολύ την Ελλάδα», ήταν η απάντηση του κ. Μανσούρ.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης