Τα 80 χρόνια δράσης και προσφοράς του στην ομογένεια εορτάζει ο Σύνδεσμος Αιγυπτιωτών Ελλήνων, στην Αθήνα, στις 15 Δεκεμβρίου


Τα 80 χρόνια δράσης και προσφοράς του στην ομογένεια εορτάζει ο Σύνδεσμος Αιγυπτιωτών Ελλήνων, στην Αθήνα, στις 15 Δεκεμβρίου.

Ογδόντα χρόνια που ο κορυφαίος Αιγυπτιώτικος Σύλλογος στην Ελλάδα, στηρίζει όλα τα σωματεία των Αιγυπτιωτών που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Ήταν το 1933, όταν ιδρύθηκε ο ΣΑΕ, τον οποίο κόσμησαν με την παρουσία τους κορυφαία ονόματα των επιστημών, του πνεύματος, των τεχνών και της οικονομίας.

Από τότε πέρασαν ογδόντα ακριβώς χρόνια. Και για την μεγάλη αυτή επέτειο, ο Σύνδεσμος Αιγυπτιωτών Ελλάδος πραγματοποιεί μεγάλη εκδήλωση στην Αθήνα, υπό την αιγίδα του Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Ευγενίδου (Λ. Συγγρού 387 στο Παλαιό Φάληρο) και την έναρξή της θα πραγματοποιήσει ο Α’ Αντιπρόεδρος του ΣΑΕ κ. Κώστας Μιχαηλίδης.

Βασικός ομιλητής είναι ένας από τους πιο σημαντικούς ερευνητές της ιστορίας του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού, ο Νίκος Νικηταρίδης, πρώην Αντιπρόεδρος του ΣΑΕ.

Παράλληλα, θα μιλήσουν οι πρώην Πρόεδροι του ΣΑΕ: ο καθηγητής Ευθύμιος Σουλογιάννης, ο κ. Αντώνης Παπαδημητρίου Πρόεδρος του Ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης», ο Επίτιμος Πρόεδρος του ΣΑΕ κ. Φίλιππος Κοσσένας και η Πρόεδρος του ΣΑΕ κα Κρυστάλλω Τρίμη.

Συντονιστής της όλης εκδήλωσης θα είναι ο κ. Βασίλης Ζουές.

Θα ακολουθήσει έκθεση φωτογραφιών από την δράση του Συνδέσμου.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Απριλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads
Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης