Την απώλεια του πρώην Προέδρου της Κύπρου Γλαύκου Κληρίδη, θρηνούν οι Κύπριοι της Αιγύπτου και όλος ο Ελληνισμός


Ιδιαίτερα συγκινητικά ήταν τα μηνύματα του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου Β΄, του Έλληνα Πρέσβη στην Αίγυπτο κ. Χριστόδουλου Λάζαρη, του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστου Καβαλή, των εκπροσώπων της Κυπριακής Αδελφότητας Καΐρου και πολύ κόσμου, που επισκέφθηκε χθες την Κυπριακή Πρεσβεία στο Κάιρο, όπου κυμάτιζαν μεσίστιες οι σημαίες, για να αποδώσει φόρο τιμής στον μεγάλο Κύπριο ευπατρίδη και να γράψει δύο λόγια σεβασμού και αγάπης για τον μεγάλο ηγέτη που χάθηκε, στο βιβλίο συλλυπητηρίων της Πρεσβείας.

 

Τους επισκέπτες υποδέχτηκε ο Κύπριος Πρέσβης κ. Σώτος Λιασίδης, ο οποίος ευχαρίστησε για την παρουσία τους και την τιμή τον Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου Επίσκοπο Νιτρίας κ. Νικόδημο, πολλούς Πρέσβεις και εκπροσώπους διπλωματικών αποστολών στην Αίγυπτο και τον απλό κόσμο.

 

ΤΟ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΥ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΟΥ

ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄

 

Όπως γράφει η ιστοσελίδα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, με την αναγγελία του θανάτου του Γλαύκου Κληρίδη, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος απέστειλε προς τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ.Νικόλαο Αναστασιάδη το ακόλουθο Πατριαρχικό Γράμμα εκφράσεως συλληπητηρίων και συμπαραστάσεως εξ αφορμής της προς Κύριον εκδημίας του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη:
»Eξοχώτατε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας κύριε Νικόλαε Αναστασιάδη, χάρις και έλεος του Δωρεοδότου και Παναγάθου Θεού εφ’ Υμάς.

Πληροφορηθέντες μετά λύπης την προς Κύριον εκδημίαν του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη, πολιτικού ανδρός σφραγίσαντος διά της παρουσίας του την σύγχρονον ιστορίαν της Κύπρου, ιδία δε διά της συμμετοχής του εις τας εν Λονδίνω συνομιλίας τας διαμορφώσαντας την Κυπριακήν Δημοκρατίαν, διά του παρόντος Πατριαρχικού Ημών Γράμματος, εκφράζομεν ολοθύμους συλλυπητηρίους ευχάς προς Υμάς προσωπικώς και προς τον Κυπριακόν Λαόν, προσευχόμενοι όπως ο Κύριος της Ζωής και του Θανάτου κατατάξη την μακαρίαν αυτού ψυχήν μετά Αγίων και Δικαίων, χαρίζη δε προς την φιλτάτην Μεγαλόνησον δύναμιν αστείρευτον και υπομονήν ανεξάντλητον κατά την αναζήτησιν δικαίας καί λειτουργικής λύσεως του κυπριακού εθνικού ζητήματος επί τη βάσει του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου και των ψηφισμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Διάπυρος προς Θεόν ευχέτης

† Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής
Θ Ε Ο Δ Ω Ρ Ο Σ  Β’»

 


ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ ΑΠΕΤΙΣΕ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΛΑΖΑΡΗΣ

 

 

«Εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας, της Κυβερνήσεως της Ελλάδος, και όλων των Ελλήνων και Ελληνίδων, υποβάλλω στους αδελφούς μας της Κύπρου τα θερμότερα και ειλικρινέστερα των συλλυπητηρίων μας για την απώλεια του Προέδρου Γλαύκου Κληρίδη, αγωνιστή του απελευθερωτικού αγώνα, πρόμαχο της Κύπρου και του Ελληνισμού και Νέστωρα πολιτικό άνδρα της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής», έγραψε στο βιβλίο συλλυπητηρίων ο Έλληνας Πρέσβης στην Αίγυπτο κ. Χριστόδουλος Λάζαρης.

 

Ο Έλληνας Πρέσβης τόνισε ότι «ο Γλαύκος Κληρίδης αφιέρωσε το σύνολο της μακράς ζωής του, φυλάσσοντας Θερμοπύλες, απέναντι σε ένα βάρβαρο και ύπουλο εχθρό, με την διεθνή «Κοινότητα» στο ρόλο του Πόντιου Πιλάτου. Αφιερωώνουμε και εκείς τον αγώνα που συνεχίζεται στην ιερή μνήμη του και είμαστε βέβαιοι ότι ο Γλαύκος Κληρίδης θα δικαιωθεί, όταν θα δικαιωθεί – και θα δικαιωθεί – η Κύπρος», κατέληξε ο κ. Λάζαρης.   

 

 

ΟΙ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΕΣ ΕΥΧΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΑΪΡΟΥ

 

Μεταφέροντας το μήνυμα της Κυπριακής Αδελφότητας Καΐρου, ο Πρόεδρος κ. Ανδρέας Μαυρομάτης επισκεπτόμενος την Κυπριακή Πρεσβεία, με αντιπροσωπεία του ΔΣ, έγραψε στο βιβλίο συλλυπητηρίων ότι «οι Κύπριοι της Αιγύπτου δεν ξεχνάμε την συμβολή του Γλαύκου Κληρίδη στην πατρίδα και την στήριξή του στους Αιγυπτιώτες Κυπρίους του Καΐρου».

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης