Την μνήμη των Ευεργετών της, τίμησε η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου


Το παράδειγμα αφοσίωσης και αυταπάρνησης για την Αιγυπτιώτικη παροικία, που έδωσαν οι Μεγάλοι Ευεργέτες και Δωρητές της Κοινότητας, κάλεσε όλους να ακολουθήσουν και σήμερα, σε αυτήν την υλιστική εποχή που ζούμε, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής στο Μνημόσυνο των Μεγάλων Ευεργετών, Ευεργετών, Μεγάλων Δωρητών και Δωρητών της ΕΚΚ και της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Καΐρου, που πραγματοποιήθηκε στις 16 Μαρτίου, κατά την Β΄ Κυριακή των Νηστειών της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, στον Κοινοτικό Ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, που αποτελεί ένα από τα απτά δείγματα προσφοράς τους, όπως και όλα τα ιστορικά μας ιδρύματα.

 

mnimosyno ekk 01

 

Το μνημόσυνο ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος, Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου, συμπαραστατούμενος από τον εφημέριο του ναού αρχιμανδρίτη Θεόδωρο.

 

mnimosyno ekk 06

 

Μιλώντας εκ μέρους της ΕΚΚ, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής απέτισε φόρο τιμής στους Μεγάλους Ευεργέτες, Δωρητές, Προέδρους, Επιτρόπους και Συνδρομητές και κατά την διάρκεια της ζωής τους προσέφεραν μέσα από την καρδιά τους στην ΕΚΚ και γενικότερα στον Καϊρινό Ελληνισμό. Αποδίδουμε τιμή σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, όπως γράφει και το Καταστατικό μας, χάρη των οποίων έχουμε τα ιδρύματά μας στην Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, τόνισε ο Πρόεδρος της ΕΚΚ. Τιμούμε όλους εκείνους που προσέφεραν από το περίσσευμα ή το υστέρημά τους. Και είναι σημαντικό ότι, χωρίς τυμπανοκρουσίες, μνημονεύσαμε τόσο τους μεγάλους όσο και τους μικρούς Ευεργέτες. Τους ευχαριστούμε για ό,τι προσέφεραν, με τα χρήματά τους, τις πράξεις τους ή ακόμη και τον χρόνο τους», κατέληξε ο κ. Καβαλής, επισημαίνοντας ότι ο χρόνος δικαιώνει όλους αυτούς τους ευεργέτες και το μεγάλο έργο τους.

 

mnimosyno ekk 03

 

Το τιμητικό παρών στην επιμνημόσυνη εκδήλωση έδωσαν Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο (και Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΚΚ) κ. Ιωάννης Χατζαντωνάκης, και εκτός από τον Πρόεδρο της ΕΚΚ κ. Χρήστο, η συντριπτική πλειοψηφία της Διαχειριστικής Επιτροπής της ΕΚΚ και αναλυτικά: οι Αντιπρόεδροι της ΕΚΚ κ.κ. Νικόλας Βαδής και Κήμης Φλεβοτομάς, ο Ταμίας κ. Αντώνης Διαμαντίδης και οι Κοινοτικοί Επίτροποι κ.κ. Μανούσος Δαμουλάκης, Γιώργος Καλλίδης, Νικόλας Πολίτης και Σούλα Σκουφαρίδου. Επίσης, παραβρέθηκαν η Αντιπρόεδρος της Φιλοπτώχου κα Βάσω Γαζή και Μέλη του ΔΣ, η Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής κα Βίλλυ Πολίτου, ο Πρόεδρος του Ορθόδοξου Πνευματικού Πατριαρχικού Κέντρου κ. Γιώργος Ζουμπουλίδης, ο Πρόεδρος της Χιακής Αδελφότητος κ. Λάμπρος Μπενοβίας, το Μέλος του ΔΣ της Κυπριακής Αδελφότητας Καΐρου κ. Στέφανος Αργυρίου, οι Δ/ντές των Ελληνικών μας Σχολείων Αχιλλοπουλείου και Αμπετείου κ.κ. Χαράλαμπος Κουγεμήτρος και Καλλιόπη Καρρά, ο Δ/ντής του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου κ. Χρίστος Παπαδόπουλος, ο υποψήφιος Κοινοτικός Επίτροπος κ. Απόστολος Γυφτογεωργίου και άλλοι επίσημοι, εκπαιδευτικοί και πρόσκοποι.

 

mnimosyno ekk 04

 

 

Πηγή: ΝΕΟ ΦΩΣ Καΐρου

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης