Την πολιτική εγκατάλειψης των 150 Αιγυπτιωτών μικροσυνταξιούχων του ΙΚΑ, καταγγέλει ο ΣΥΡΙΖΑ


«Συνεχίζεται η πολιτική εγκατάλειψης για τους Έλληνες της Διασποράς», καταγγέλει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Πριμικήρης για τους Έλληνες μικροσυνταξιούχους Αιγυπτιώτες, που παραμένουν με κομμένη την σύνταξή τους εδώ και αρκετούς μήνες.

 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την έλλειψη ευαισθησίας της κυβέρνησης και την πλήρη ανικανότητά της να δώσει απάντηση και λύση στα τόσα ζητήματα που απασχολούν τους Έλληνες της Διασποράς», τονίζεται στην ανακοίνωση.

 

Όπως επισημαίνει το Γραφείο Τύπου του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, «σε πραγματική απόγνωση βρίσκονται 150 τουλάχιστον μικροσυνταξιούχοι  Αιγυπτιώτες στο Κάιρο, καθώς πολλοί από αυτούς έχουν να παραλάβουν τις συντάξεις τους εδώ και πολλούς μήνες. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η αποστολή συντάξεων έχει τελείως «παγώσει» από τις 9 Σεπτεμβρίου.

 

Έτσι, υπάρχουν ακόμη και περιπτώσεις Αιγυπτιωτών που έχουν τακτοποιήσει όλες τις υποχρεώσεις και τα χαρτιά τους (λόγω των νέων μέτρων που έλαβε στην αρχή του έτους η ελληνική κυβέρνηση), αλλά και πάλι δεν έχει επανασυνδεθεί η σύνταξή τους. Και να σκεφθεί κανείς, ότι για τους περισσότερους το έσοδο αυτό είναι και το μοναδικό για την επιβίωσή τους στην Αίγυπτο. Η μόνη προσωρινή πηγή στήριξης για αυτούς τους συμπατριώτες μας είναι η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου.

 

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες των άμεσα ενδιαφερόμενων, στην αρμόδια υπηρεσία του ΙΚΑ για τους ομογενείς, που εδρεύει στην Αθήνα, απασχολούνται ελάχιστοι υπάλληλοι !! Το προσωπικό είναι εξαιρετικά μικρό για να αντιμετωπίσει τον όγκο των αιτήσεων, που έρχονται κατά χιλιάδες από όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου».

 

Να σημειωθεί ότι βαρυσήμαντο άρθρο – κραυγή αγωνίας για το τεράστιο αυτό πρόβλημα που πλήττει υπερήλικους Αιγυπτιώτες, δημοσίευσε μέσω του «ΝΕΟΥ ΦΩΤΟΣ» Καΐρου ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, το οποίο παρουσιάστηκε και από διάφορες ενημερωτικές ελληνικές ιστοσελίδες και το οποίο μπορείτε να διαβάσετε και στην κατηγορία «ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ» του pyramisnews.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Απριλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads
Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης