Αποζημίωση για το κληροδότημά της, όπου κτίστηκε το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο στην Αθήνα, απαιτεί πλέον επίσημα η Κοινότητα Αλεξάνδρειας


Τεράστιες είναι οι προσπάθειες που καταβάλλει η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας και ο Πρόεδρος της ΕΚΑ κ. Γιάννης Σιόκας για να αποκαταστήσει την αδικία που υπέστη η ιστορική Ελληνική Κοινότητα, όταν το κράτος απαλλοτρίωσε το 1962, έκταση που η ΕΚΑ κατείχε από κληροδότημα στην περιοχή του Αμαρουσίου, όπου τελικά κτίστηκε το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο.

 

Το θέμα, που αποκάλυψε ο κ. Σιόκας στην προηγούμενη Γενική Συνέλευση της Κοινότητας, την περασμένη άνοιξη, έθεσε ο ίδιος πλέον επίσημα στιςε ελληνικές αρχές, τώρα, ξεκινώντας από την επίσκεψη που πραγματοποίησε στον Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού κ. Κυριάκο Γεροντόπουλο, από τον οποίο έγινε θερμά δεκτός, την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου.

 

Στην συνάντηση, όπου τέθηκε και το θέμα της εξέτασης του αν τελικά το Ελληνικό κράτος αποζημίωσε την Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας για την απαλλοτρίωση αυτή, έκτασης 5.5 στρεμμάτων, που κατείχε η ΕΚΑ από κληροδότημα στην περιοχή του Αμαρουσίου η οποία και απαλοτριώθηκε το 1962 για τα έργα των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων του Αμαρουσίου, παραβρέθηκε και ο εντολοδόχος δικηγόρος της ΕΚΑ στην Αθήνα, που χειρίζεται αυτή την υπόθεση κ. Ευάγγελος Καλορίζος.

 

Η συνάντηση ήταν πολύ εγκάρδια και διήρκησε περίπου 45 λεπτά. Ο Υφυπουργός έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και μεσολάβησε στο να πραγματοποιηθεί άμεση συνάντηση με το Υπουργείο Οικονομικών που είναι αρμόδιο για την υπόθεση αυτή, ευχαριστώντας παράλληλα άλλη μία φορά τον Πρόεδρο της ΕΚΑ κ. Σιόκα για την υποδοχή που τού επεφύλαξε η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αλεξάνδρεια, εκφράζοντας παράλληλα τον θαυμασμό του για τον τρόπο που λειτουργεί η ΕΚΑ αλλά και το έργο που επιτελεί. Όπως μάλιστα ο Υφυπουργός επεσήμανε, για το έργο της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, ενημέρωσε ο ίδιος τον ελκόμενο την καταγωγή από την Αλεξάνδρεια Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά.

 

Στη συνέχεια, στις 14 Δεκεμβρίου έγινε συνάντηση και στο Υπουργείο Οικονομικών με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας κ. Αβραάμ Γούναρη στον οποίο παρουσιάστηκε αναλυτικά η υπόθεση. Ο κ. Γούναρης διέταξε άμεση έρευνα στο Τμήμα Απαλλοτριώσεων του Υπουργείου για να μπορέσει να απαντήσει στην κοινότητα σχετικά με το αίτημά της.

 

Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι από τα στοχεία που έχει η ΕΚΑ στα χέρια της και από τα αρχεία της δεν προκύπτει να έχει εισπραχθεί ποτέ αυτή η αποζημίωση, οπότε εάν αυτό επαληθευτεί, η ΕΚΑ θα ζητήσει δικαίως από το ελληνικό κράτος να τής παραχωρηθεί μία ισάξια έκταση με σκοπό να κτιστεί ένα πρότυπο γηροκομείο για τους Αιγυπτιώτες που διαμένουν πλέον μόνιμα στην Ελλάδα.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης