Τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο συγκίνησαν με τα σημερινά τους κάλαντα οι Πρόσκοποι Καΐρου


Η Πατριαρχική Επιτροπεία στο Κάιρο άλλαξε σήμερα όψη, γεμίζοντας από τις παιδικές φωνές των Προσκόπων Καΐρου, που επισκέφθηκαν τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας για να τού ψάλλουν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα.

 

Αμέσως μετά την ακολουθία της παραμονής των Χριστουγέννων, το Σώμα Προσκόπων Καΐρου, με επικεφαλής τον Περιφερειακό Έφορο κ. Αλέκο Καζαμία, έφτασαν στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου στο Χαμζάουι, εκεί όπου κάποτε έζησε ο Άγιος Νεκτάριος και με τα παραδοσιακά τους τρίγωνα, τραγούδησαν το «Καλήν ημέρα, Άρχοντες…».

 

Παρόντες ήταν ο Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος, Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου, η Αντιπρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητος κα Βάσω Γαζή και το Μέλος του ΔΣ της Κυπριακής Αδελφότητος Καΐρου κ. Στέφανος Αργυρίου.

 

«Είστε η μουσική νότα της γιορτής των Χριστουγέννων», τόνισε ο Πατριάρχης, απευθυνόμενος στους Προσκόπους και συγχαίροντας τον κ. Καζαμία για το έργο των Προσκόπων που συμπληρώνουν φέτος εκατό χρόνια ζωής και τούς προσέφερε εικόνες, αναμνηστικά δώρα και ένα σημαντικό ποσό προς ενίσχυση των δραστηριοτήτων τους.

 

Παράλληλα, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος εξέφρασε την συγκίνησή του, βλέποντας τους Αιγυπτιώτες Προσκόπους, ενθυμούμενος την εποχή που κείνος όταν ήταν μικρός, ήταν πρόσκοπος στην Κρήτη.

 

 

DSC_0295 copy

 

 

Αμέσως μετά την ακολουθία στον Άγιο Νικόλαο Χαμζάουι, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας επισκέφθηκε τους Γέροντες Καϊρινούς τροφίμους του Οίκου Ευγηρίας της Ελληνικής  Κοινότητας Καΐρου, όπου πάλι με τους Προσκόπους τούς έψαλλε τα κάλαντα και τούς μοίρασε δώρα, μέσα σε μία πραγματικά συγκινητική ατμόσφαιρα, με τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο να δίνει μία ξεχωριστή νότα στον χώρο.

 

DSC_0296 copy

 

Στην εκδήλωση, εκτός από τον Μητροπολίτη Μέμφιδος, τον Έφορο Καζαμία και τον κ. Αργυρίου, τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Κήμης Φλεβοτομάς, ο Ταμίας της ΕΚΚ κ. Αντώνης Διαμαντίδης, η Δ/ντρια του Γηροκομείου κα Αγγέλα Χαραλαμποπούλου και άλλοι επίσημοι.    

 

DSC_0305 copy

 

Παράλληλα, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Μέμφιδος κ. Νικόδημο, επισκέφθηκε το Γηροκομείο της Αραβορθόδοξης Κοινότητας στην περιοχή της Ηλιούπολης Καΐρου.

 

DSC_0290 copy

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης