Το Κρητικό χορευτικό συγκρότημα του «Αετογιάννη» μάγεψε το αιγυπτιακό κοινό στην Όπερα του Καΐρου


Η ΕΛΛΑΔΑ χόρεψε και τραγούδησε ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ, κλέβοντας τις καρδιές και το θερμότατο παρατεταμένο χειροκρότημα των Ελλήνων και των Αιγύπτιων φίλων μας, την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου, στην Όπερα του Καΐρου.

 

Η Χορευτική Ομάδα και η Ορχήστρα του Ομίλου Παιδείας και Πολιτισμού «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ» επί σκηνής του κατάμεστου θεάτρου Ελ Χανάγκερ στην Όπερα του Καΐρου, με δώδεκα χορευτές και τέσσερις μουσικούς, υπό τους ήχους της κριτικής λύρας αλλά και άλλων παραδοσιακών οργάνων όπως μπουζούκι, ούτι κλπ., χόρεψε με παραδοσιακές στολές μακεδονίτικους, νησιώτικους και κρητικούς χορούς, κλείνοντας την υπέροχη βραδιά με τους μαυροφορεμένους χορευτές να χορεύουν στα βήματα της μουσικής του Ζορμπά του Μίκη Θεοδωράκη, που είναι ιδιαίτερα αγαπητή στην Αίγυπτο.

 

Στη διάρκεια της παράστασης, ακούστηκαν παραδοσιακά τραγούδια απ όλη την Ελλάδα και μερικά από αυτά μάλιστα και στα αραβικά, προκαλώντας χείμαρρο χειροκροτημάτων κι επευφημιών, αφού τα κύματα της Μεσογείου που ενώνει τις δύο χώρες έχουν φέρει και καταστήσει ιδιαίτερα αγαπητά στις ακτές της Αφρικής, παραδοσιακά μικρασιάτικα τραγούδια όπως για παράδειγμα το «από ξένο τόπο και αλαργινό» με αραβικούς στίχους.

 

Την απόλυτα επιτυχημένη εκδήλωση διοργάνωσε και παρουσίασε η Ελληνική Πρεσβεία στο Κάιρο, σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Καϊρου , το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καϊρου, το Αιγυπτιακό ταμείο Πολιτιστικής Ανάπτυξης και τη Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Πολιτισμού της Αιγύπτου, στοχεύοντας στη συναδέλφωση των λαών με αφορμή την Προεδρία της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Έλληνας Πρέσβης στο Κάιρο κ. Χριστόδουλος Λάζαρης με τη σύζυγο του Αντουανέττα Λάζαρη, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Ιωάννης Χατζαντωνάκης , η Πολιτιστική σύμβουλος κ. Μαριλένα Γρίβα, η Κοινοτική Επίτροπος Καΐρου κα Σούλα Σκουφαρίδου,  που εκπροσώπησε την Ελληνική Κοινότητα Καϊρου, ο Διευθυντής του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου κος Χρίστος Παπαδόπουλος, οι Διευθυντές των ελληνικών σχολείων Καΐρου κ. Χαράλαμπος Κουγεμήτρος και Καλλιόπη Καρά, ο Γραμματέας του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Καΐρου κ. Γιώργος Ρεκτσίνης, το Μέλος του ΔΣ της Κυπριακής Αδελφότητος Καΐρου κ. Στέφανος Αργυρίου, καθώς επίσης επίσης Πολιτιστικοί Σύμβουλοι άλλων πρεσβειών στην Αίγυπτο, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Κάιρο, εκπρόσωποι του Αιγυπτιακού Υπουργείου Πολιτισμού, πάροικοι και πολλοί Αιγύπτιοι φίλοι που αποχωρώντας δεν παρέλειψαν να δηλώσουν τις ευχαριστίες τους για την υπέροχη βραδιά.

 

aetogiannis cairo 01

 

aetogiannis cairo 03

 

aetogiannis cairo 02

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης