13 χρόνια συμπληρώνει στις 8 Αυγούστου του 2016, το «ΝΕΟ ΦΩΣ» της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, με αρχισυντάκτη τον Νίκο Κάτσικα


 

 

 

 

Ήταν 8 Αυγούστου του 2003, όταν ο δημοσιογράφος Νίκος Κάτσικας, ανταποκριτής τότε ελληνικών Μέσων μαζικής ενημέρωσης στις Βρυξέλλες, ερχόταν να εγκατασταθεί στο Κάιρο για να αναλάβει ως αρχισυντάκτης το «ΝΕΟ ΦΩΣ», την ενημερωτική έκδοση της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου.

 

 

 

Μία συνεργασία που είχε την «σφραγίδα» του Προέδρου της ΕΚΚ κ. Χρήστου Καβαλή, που ήθελε από τότε να δώσει μία νέα πνοή στο ενημερωτικό δελτίο της Κοινότητας, του οποίου την ευθύνη της σύνταξης είχε ο αείμνηστος Γιώργος Ξενουδάκης (θέση που διατήρησε εκείνος μέχρι το τραγιό δυστύχημα του Σινούκ το 2004, με τον μακαριστό Πατριάρχη κυρό Πέτρο Ζ΄).

 

 

 

Ήταν μία απόφαση που είχε στηρίξει τότε ολόκληρη η Διαχειριστική Επιτροπή της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, και την οποία απρόσκοπτα διατηρεί και στηρίζει μέχρι και σήμερα.

 

 

 

Χαρακτηριστική ήταν η πρώτη ημέρα, τότε στις 8 Αυγούστου 2003, όπου τον Νίκο Κάτσικα υποδέχτηκαν στα Γραφεία της ΕΚΚ ο κ. Νικόλας Πολίτης, ο αείμνηστος Γιώργος Χαλκιάς και ο Γιώργος Καλλίδης.

 

 

 

Επίσης, χαρακτηριστική ήταν και η πρώτη βραδιά στο Κάιρο, στο «Σπίτι των Ελλήνων», στο Ελληνικό Κέντρο Καΐρου, παρουσία των αείμνηστων Νικόλα Ατζέμη και Γιάννη Βερενάκη.

 

 

 

Όλα αυτά τα 13 χρόνια, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής στάθηκε ανεπιφύλακτα στο πλευρό τόσο του ΝΕΟΥ ΦΩΤΟΣ όσο και του Νίκου Κάτσικα, που συνεργάζεται πάντοτε με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή Δρ Άτεφ Νάχλα για το ποιοτικό αποτέλεσμα και την άρτια τεχνική και καλλιτεχνική εμφάνιση κάθε έκδοσης, καθώς και των ετήσιων Εκθέσεων Πεπραγμένων της ΕΚΚ.

 

 

 

Με Προϊσταμένους κατά σειρά τον αείμνηστο Γιώργο Καραΐσκο, τον Στέφανο Αργυρίου, τον Νικόλα Πολίτη και όλα τα τελευταία χρόνια τον ίδιο τον Πρόεδρο της ΕΚΚ κ. Χρήστο Καβαλή, ο Νίκος Κάτσικας, ο οποίος τυγχάνει Μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών και διπλωματούχος καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής, διατηρώντας και το ψαλτήριο του επιβλητικού Κοινοτικού ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καΐρου ως Άρχων Πρωτοψάλτης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, συνεχίζει συνεχώς το έργο της ενημέρωσης της παροικίας. Με τη βοήθεια της ΕΚΚ, των Αρχών και την ευχή του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Θεοδώρου Β΄.

 

 

 

Να σημειωθεί ότι όλα αυτά τα χρόνια, το ΝΕΟ ΦΩΣ φιλοξένησε συνεντεύξεις που εξασφάλισε ο Νίκος Κάτσικας μεγάλων προσωπικοτήτων από τον πολιτικό, εκκλησιαστικό και επιστημονικό χώρο, με κορυφαίες τις δηλώσεις δύο Προέδρων της Ελληνικής Δημοκρατίας, του κ. Κάρολου Παπούλια και του κ. Προκόπη Παυλόπουλου, των Κυπρίων Προέδρων Δημήτρη Χριστόφια και Τάσσου Παπαδόπουλου, την πρώτη συνέντευξη που έδωσε από την εκλογή του ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β΄ κ.ά.  

 

 

 

Παράλληλα, διοργανώθηκαν εκδηλώσεις με αφορμή τα 300 φύλλα του «ΝΕΟΥ ΦΩΤΟΣ» στο Ελληνικό Κέντρο Καΐρου το 2008, παρουσία του Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου και του τότε Έλληνα Πρέσβη και μετέπειτα Γενικού Γραμματέα του ΥΠΕΞ Ιωάννη Αλέξιου Ζέππου καθώς και η συμμετοχή της ΕΚΚ στις εκδηλώσεις για τα 150 χρόνια του Αιγυπτιώτικου Τύπου το 2015 και το 2016, με τη στήριξη της Αιγυπτιώτισσας επιχειρηματίας κας Αικατερίνης Σοφιανού Μπελεφάντη, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Ελευθέριου Κρέτσου, του Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου, του τέως Έλληνα Πρέσβη Χριστόδουλου Λάζαρη, του νυν Κύπριου Πρέσβη Χάρη Μορίτση και του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστου Καβαλή καθώς και του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Ιωάννη Παπαδόπουλου.  

 

 

 

Φέτος, και από τις 5 Σεπτεμβρίου, το ΝΕΟ ΦΩΣ της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου εισέρχεται στην 14η χρονιά συνεχούς έκδοσης με την υπογραφή του Νίκου Κάτσικα και πάντοτε του Προέδρου της ΕΚΚ και εκδότου της έκδοσης κ. Χρήστου Καβαλή. Ευχή το «ΝΕΟ ΦΩΣ» να συνεχίσει για πολλά ακόμη χρόνια το μαγευτικό ταξίδι του…

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης