1,5 δις δολλάρια έχει στοιχίσει μέχρι σήμερα ο πόλεμος της Συρίας στον τουρισμό της χώρας


Τελικά, δεν είναι μόνο ο βαρύς φόρος αίματος που έχει πληρώσει ο λαός της Συρίας από τις εμπόλεμες συγκρούσεις στο έδαφός της. Η ζωή έχει ανατραπεί. Και ένας από τους τομείς που έχει πραγματικά ισοπεδωθεί στα διόμισυ χρόνια που διαρκεί ο πόλεμος (από τον Μάρτιο του 2011) είναι ο τουριστικός. Το θέμα θίγει ο Υπουργός Τουρισμού της αραβικής αυτής χώρας Bishr Riad Yaziji, όπως χαρακτηριστικά γράφει η μεγάλης κυκλοφορίας έγκυρη και έγκριτη αραβική εφημερίδα «Αλ Αχράμ». Τις δηλώσεις έκανε ο Σύριος αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων )AFP(, υπολογίζοντας το κόστος στον τουριστικό τομέα της χώρας – άμεσα ή έμμεσα – στο ύψος του 1,5 δις δολλαρίων, με παράλληλες επιπτώσεις που έχουν δημιουργήσει μία χρηματοοικονομική κρίση άνευ προηγουμένου στην χώρα, με τον πληθωρισμό να καταγράφει μεγέθη ρεκόρ.

Ο αξιωματούχος επισημαίνει ότι η περιοχή του Αλέππο είναι εκείνη που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη. Μία πόλη με πολλά αρχαία μνημεία που αποτελεί και την δεύτερη πιο μεγάλη σε πληθυσμό στην χώρα.

Να σημειωθεί ότι πριν ξεσπάσουν οι αιματηρές εμφύλιες συγκρούσεις στην χώρα, τριάντα μήνες πριν από σήμερα, ο τουρισμός έφτανε να αποτελεί το 12% του ΑΕΠ της Συρίας, απασχολώντας το 11% των εργαζομένων όλης της χώρας.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης