Έκθεση ζωγραφικής από 18 Αιγυπτιώτες ζωγράφοι που παρουσιάζουν τα έργα τους στο Κάιρο


Τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης «Έλληνες ζωγράφοι γεννημένοι στην Αίγυπτο» πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία την Πέμπτη το βράδυ στη Γκαλερί του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης Μαχμούντ Μουχτάρ. Την έκθεση εγκαινίασε ο Σύμβουλος της Ελληνικής Πρεσβείας στην Αίγυπτο κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος και η εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων του Αιγυπτιακού Υπουργείου Πολιτισμού, παρουσία τεσσάρων από τους δεκαοχτώ Αιγυπτιώτες ζωγράφους που επιστρέψανε με τα έργα τους στον τόπο που γεννήθηκαν, συμμετέχοντας στην έκθεση αυτή που διοργάνωσε το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Πολιτισμού της Αιγύπτου, την Γκαλερί του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης «Μαχμούντ Μουχτάρ» και την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, με σκοπό να τιμηθούν οι  Αιγυπτιώτες καλλιτέχνες. Η έκθεση που θα παρουσιάζεται στο φιλότεχνο  κοινό του Καΐρου μέχρι τις 21 Μαΐου, είχε την επιμέλεια του Καϊρινού καλλιτέχνη, βραβευμένου με σημαντικά βραβεία, κ. Γιώργου Ρωσσίδη.

 

Στη διάρκεια των εγκαινίων αποδόθηκαν στους παρόντες ζωγράφους αναμνηστικές βεβαιώσεις συμμετοχής από την Ελληνική Πρεσβεία στο Κάιρο, υπό την αιγίδα της οποίας πραγματοποιήθηκε η έκθεση. Οι βεβαιώσεις των υπόλοιπων καλλιτεχνών θα αποδοθούν στην Αθήνα.

 

Οι ζωγράφοι που συμμετέχουν στην έκθεση κατ’ αλφαβητική σειρά είναι: Δρ. Αλεξίου Τάκις, Αναστασιάδου Κατερίνα, Βανταράκη Κατερίνα, Βογιατζόγλου Ισμήνη, Γιαννικάκης Συμεών, Δημοπούλου Χριστίνα, Νικολαράκη Ιωάννα, Οικονομίδου – Rado Λούσυ, Παπαϊωάννου Έφη, Παπουτσίδης Νίκος – Γιώργος, Παύλου – Grossmann Ελένη, Ρωσσίδης Γιώργος, Γούδα – Κατσάνη Μαίρη, Κοκκίνου Θεοδώρα, Κυρίτσης Απόστολος, Λαζαρίδου Ελπινίκη, Χανδέλη Όλγα, Ψαρώνη – Πεζά Ευγενία.

 

 

 

ekthesi aigyptioton zografon sto kairo 01

 

 

 

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν  μεταξύ άλλων  και τίμησαν με την παρουσία τους  Αιγυπτιώτες καλλιτέχνες, ο Κύπριος Πρέσβης κ. Χάρης Μορίτσης, ο Σύμβουλος της Ελληνικής Πρεσβείας κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος και η σύζυγός του, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κα Λαμπρινή Κομίνη, εκπρόσωποι του τμήματος διεθνών σχέσεων του Υπουργείου Πολιτισμού της Αιγύπτου, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Αδελφότητας Καΐρου κ. Ανδρέας Μαυρομάτης, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνική Κοινότητας Καΐρου κ. Νικόλας Πολίτης, ο Διευθυντής του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου κ. Χρίστος Παπαδόπουλος, η Οικονομική και Διαχειριστική Διευθύντρια του ΕΠΚΚ κα Κωνσταντίνα Γεδεών, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Αμπετείου κα Βασιλική Πετροπούλου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής κα Βίλλυ Πολίτου, καθώς και τέσσερις από τους Έλληνες καλλιτέχνες που συμμετείχαν, οι κυρίες Κατερίνα Αναστασιάδου, Μαίρη Γούδα, Ελπινίκη Λαζαρίδου και Όλγα Χανδέλη και άλλοι.

 

 

ekthesi aigyptioton zografon sto kairo 03

 

 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου επιθυμεί να ευχαριστήσει όλους τους ζωγράφους που συμμετέχουν στην έκθεση. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται στον επιμελητή της έκθεσης κ. Γιώργο Ρωσσίδη  για το δύσκολο έργο που ανέλαβε κι έφερε σε πέρας με επιτυχία. Ιδιαίτερες ευχαριστίες επίσης στη συγκινητική προσφορά έξι Αιγυπτιωτών ζωγράφων, των κ.κ. Κ. Αναστασιάδου, Μ. Γούδα, Ε. Λαζαρίδου, Γ. Ρωσσίση, Ό. Χανδέλη και Ψαρώνη-Πεζά Ε., να διαθέσουν τα έργα τους, είτε προς πώληση με σκοπό να δοθούν τα έσοδα σε φιλανθρωπικά σωματεία, είτε για να διακοσμήσουν το Ε.Π.Κ.Κ. και χώρους άλλων Ελληνικών φορέων, συνεχίζοντας με  τον τρόπο τους την παράδοση των Αιγυπτιωτών της ανιδιοτελούς  προσφοράς».

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουνίου 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης