Τέσσερις στους δέκα Αιγυπτίους είναι κάτω των 18 ετών, αποκαλύπτει η έρευνα της Εθνικής Στατιστικής Αρχής της Αιγύπτου για το 2018


 

 

 

 

Περνώντας από την κεντρικότατη λεωφόρο του Σαλάχ Σάλεμ, που οδηγεί στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Καΐρου, και σε πολύ μικρή απόσταση από το κοσμοπολίτικο προάστιο της Ηλιούπολης, μπορεί κανείς να δει να υψώνεται στο κτίριο της Αιγυπτιακής Στατιστικής Υπηρεσίας μία φωτεινή επιγραφή με αριθμούς, που αλλάζουν συνεχώς, σχεδόν κάθε δευτερόλεπτο, και δείχνουν στην αραβική γλώσσα το μέγεθος των 94 περίπου εκατομμυρίων.

 

 

Πρόκειται για τον αριθμό του πληθυσμού της Αιγύπτου, του πολυπληθέστερου αραβικού κράτους, ο οποίος αλλάζει συνεχώς, γιατί αυτή η επιγραφή αποτελεί την πηγή ενημέρωσης για τον απλό πολίτη των πόσων ανθρώπων στη χώρα φεύγουν από τη ζωή και των πόσων γεννιούνται κάθε στιγμή, με την καταγραφή που γίνεται στις αρμόδιες υπηρεσίες.

 

Μία εικόνα που σίγουρα δεν μπορεί να δει κανείς σε άλλες πρωτεύουσες του κόσμου και αποτελεί μία μοναδική πρωτοτυπία.

 

 

Σύμφωνα όμως με την ίδια αυτή Στατιστική Αρχή της Αιγύπτου, ο αριθμός αυτός πλέον εμπεριέχει – σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες – και μία σημαντική είδηση, που αποδεικνύει ότι η Χώρα του Νείλου, εκτός από τα πολυπληθέστερα αραβικά κράτη, αποδεικνύεται ότι είναι και ένα από τα πιο νεανικά κράτη σε όλον τον κόσμο!

 

 

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εν λόγω έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας, τέσσερις στους δέκα Αιγυπτίους είναι νέοι κάτω των 18 ετών! Το ποσοστό είναι εκπληκτικό, καθώς υπολογίζεται στο 40,1% του συνολικού πληθυσμού και γίνεται ακόμη εντυπωσιακότερο, αν λάβουμε υπόψη ότι ο πληθυσμός της χώρας προσεγγίζει ήδη ή έχει ξεπεράσει τα 94 εκατομμύρια κατοίκους!

 

 

Αυτό σημαίνει σύμφωνα με την έρευνα αυτή, ότι οι νέοι κάτω της ηλικίας των 18 ετών στην Αίγυπτο έχουν φτάσει τα 38,9 εκατομμύρια άτομα φέτος, κατά το έτος το 2018.

 

 

Από αυτά τα νέα άτομα, 20,1 εκατομμύρια είναι αγόρια, που αντιπροσωπεύουν το 51,7% του παιδικού πληθυσμού και 18,8 εκατομμύρια τα κορίτσια, αντιπροσωπεύοντας αντίστοιχα το 48,3%.

 

 

Ακόμη ένα εντυπωσιακό στοιχείο: η μεγαλύτερη σε ποσοστό ομάδα των νέων αυτών ανήκει σε άτομα ηλικίας των τεσσάρων ετών και κάτω, τα οποία αντιπροσωπεύουν το 33,98% των παιδιών, ενώ η μικρότερη ομάδα των νέων Αιγυπτίων είναι ηλικίας 15-17 ετών, η οποία αποτελεί το 14,52% των παιδιών, με την ηλικιακή «πυραμίδα» στην Αίγυπτο να διευρύνεται όλο και περισσότερο.

 

 

Αλήθεια, ποιος αμφιβάλλει άραγε ότι αυτή η φωτεινή επιγραφή στον υψηλότερο όροφο της Στατιστικής Υπηρεσίας της Αιγύπτου θα ξεπεράσει σύντομα και τα εκατό εκατομμύρια κατοίκους;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης