ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ 44ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΪΡΟΥ


Χρίστος Γ. Παπαδόπουλος*

 

Η ταινία « Ακουσε με» (Listen) της Ελληνίδας σκηνοθέτριας Μαρίας Ντούζα σε σενάριο δικό της  , Ελληνο-Βουλγαρική παραγωγή του 2022 , μια ταινία που επέλεξε η επιτροπή του 44ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου  του Καϊρου  για να προβληθεί στο τμήμα Διεθνές Πανόραμα εκπροσωπώντας την ελληνική έβδομη τέχνη. 

 

Θα σας ενημερώσουμε για λεπτομέρειες της προβολής όταν ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα.

 

ΑΚΟΥΣΕ ΜΕ, (Listen) Μαρία Ντούζα, Ελλάδα, Βουλγαρία, 2022, 108΄

 

Οικονομικές δυσκολίες αναγκάζουν την κωφή έφηβη Βαλμίρα να αφήσει το σχολείο Κωφών στην Αθήνα και να επιστρέψει στο νησί του πατέρα της, όπου βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της αδιαφορίας και της απομόνωσης – όχι μόνο εξαιτίας των προκαταλήψεων του χωριού, αλλά, κυρίως, των δικών της.

 

Παίζουν Ευθαλία Παπακώστα, Δημήτρης Κίτσος, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Yoana Bukovska Davidova, Νίκος Κουκάς, Ευαγγελία Ανδρεαδάκη

 

Περισσότερα https://www.filmfestival.gr/el/movie-tiff/movie/14591

 

 

 

 

Η Μαρία Ντούζα είναι συγγραφέας και σκηνοθέτρια ταινιών μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και διαφημίσεων. Η πρώτη της ταινία Το δέντρο και η κούνια (2013) προβλήθηκε σε φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, είχε διανομή σε Ελλάδα και εξωτερικό και αγοράστηκε από την πλατφόρμα Netflix. 

 

Φιλμογραφία
1991 Η γέφυρα (μμ) 
1994 Το νησί (μμ) 
2008 Η δίκη του Αγά (ντοκ) 
2013 Το δέντρο και η κούνια 
2017 Σινέ Θησείον (ντοκ) 
2018 Παντελής Καλιότσος: Στο εργαστήρι του μυθιστοριογράφου (ντοκ) 
2022 Άκουσέ με

*Διευθυντής του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης