Με τη σύναψη σημαντικών συμφωνιών ολοκληρώθηκαν στην Αθήνα οι εργασίες του 5ου Αραβο – Ελληνικού Φόρουμ


 

 

 

 

Με επιτυχία ολοκλήρωσε τις εργασίες του το 5ο Άραβο-Ελληνικό Οικονομικό Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στις 29 και 30 Νοεμβρίου 2016 σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

 

 

 

Το 5ο Φόρουμ τέθηκε υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Αραβικών Κρατών, των Υπουργείων Οικονομίας & Ανάπτυξης, και Εξωτερικών της Ελλάδας, καθώς και της Ένωσης Αραβικών Επιμελητηρίων, με τη ειδική συνεισφορά και υποστήριξη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου του Κουβέιτ, του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Κατάρ, του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Ιορδανίας και του Επιμελητηρίου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Γεωργίας της Τρίπολης και Βορείου Λιβάνου.

 

 

 

Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του Άραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου, κ.κ. Χάρης Γερονικόλας και Rashad Mabger, άνοιξαν τις εργασίες του Φόρουμ καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους και ευχαριστώντας τους για τη παρουσία τους και τον σημαντικό τους ρόλο στο Φόρουμ.

 

 

 

Μετά το τέλος των εναρκτήριων ομιλιών, υπεγράφησαν ένα συμβόλαιο και δύο σύμφωνα συνεργασία (ΜοU):

 

1) Συμβόλαιο μεταξύ του City Unity College-Ελλάδα (μέλους του Α.Ε.Ε.)με το Arab Academy for Science, Technology και Maritime Transport-Αλεξάνδρεια/Αίγυπτος.

 

2) ΜοU μεταξύ της εταιρείας Weiss Hellas-Interna S.A.-Ελλάδα (μέλους του Α.Ε.Ε.) με την εταρεία Al-Sraiya Holding Group-Κατάρ (μέλους του Α.Ε.Ε.) και

 

3) ΜοU μεταξύ της εταιρείας Image Media Ltd-Ελλάδα με την εταιρεία Midein Investment LLC-H.A.E.

 

 

 

Μεταξύ των θεμάτων που αναπτύχθηκαν στις τέσσερις ενότητες του 5ου Φόρουμ και μονοπώλησαν το ενδιαφέρον ήταν:

 

 

 

1) Ναυτιλία και Λιμενική Βιομηχανία και Υπηρεσίες : Ελλάδα, Αίγυπτος και Λίβανος. Ευκαιρίες και Δυνατότητες για Ανάπτυξη και Συνεργασία.

 

2) Κατασκευές, Δομικά Υλικά και Ενέργεια.

 

3) Επενδυτικές Ευκαιρίες στα Κτηματομεσιτικά και στον Τουρισμό και

 

4) Βιομηχανία Επεξεργασίας Τροφίμων.

 

 

 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στα πλαίσια του 5ου Φόρουμ, πραγματοποιήθηκε κλειστή συνάντηση με πλοιοκτήτες, εφοπλιστές και ναυτιλιακές εταιρείες για μία εκτεταμένη παρουσίαση της ίδρυσης, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, της ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ σε συνεργασία με την Arab League (Σύνδεσμο Αραβικών Κρατών) και την Arab Academy for Science, Technology και Maritime Transport.

 

 

 

Το βράδυ της ίδιας ημέρας του 5ου Φόρουμ, το Α.Ε.Ε. παρέθεσε Δείπνο προς τιμή των ξένων αποστολών με πολλούς επίσημους προσκεκλημένους και με κεντρικούς ομιλητές τους κ.κ. Tawfic Khoury, Executive Vice Chairman της C.C.C. και στρατηγικό εταίρο-χορηγό του 5ου Φόρουμ και Στέργιο Πιτσιόρλα, Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης της Ελλάδας.

 

 

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουνίου 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης