Τελικά, η Aegean επιστρέφει στο Κάιρο μέσω… της Egypt Air, σύμφωνα με τα αιγυπτιακά Μ.Μ.Ε.


Ενάμισυ χρόνο μετά την απόφαση της να διακόψει τις πτήσεις της προς την Αίγυπτο, τα αεροπλάνα της Aegean φαίνεται να επιστρέφουν στην Χώρα του Νείλου, μέσω συμφωνίας συνεργασίας με την Egypt Air. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο τελευταία χρόνια ο εθνικός αερομεταφορέας της Αιγύπτου ήταν ο μόνος που συνέδεε το Κάιρο και την Αλεξάνδρεια με το «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας, καθώς από νωρίτερα είχε διακόψει τις πτήσεις της και η Olympic Air.

Η πληροφορία προέρχεται από τα αιγυπτιακά μέσα μαζικής ενημέρωσης και όπως γράφει το inews.gr, «η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών – που είναι μέλη της Star Alliance – ξεκινάει άμεσα, στις 27 Οκτωβρίου, και δίνει την δυνατότητα στους πελάτες της Aegean Airlines να πετάξουν στις πτήσεις της EgyptAir που συνδέουν το Κάιρο και την Αλεξάνδρεια με την Αθήνα».

Σύμφωνα με τα αιγυπτιακά Μ.Μ.Ε., η κίνηση αυτή εντάσσεται στην στρατηγική της EgyptAir να επεκτείνει το παγκόσμιο δίκτυό της και να ενισχύσει την παρουσία του στην Ελλάδα.

Μάλιστα, με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της EgyptAir Holding κ. Χοσάμ Καμάλ δήλωσε ότι «η υπογραφή αυτής της σημαντικής συμφωνίας με την Aegean Airlines στοχεύει κυρίως στην ενθάρρυνση της εισερχόμενης τουριστικής κίνησης από την Ευρώπη στους τουριστικούς προορισμούς της Αιγύπτου. Παράλληλα, η EgyptAir εργάζεται για την ενεργοποίηση περισσότερων συμφωνιών κοινού κωδικού με κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου πέρα από την λειτουργία νέων γραμμών και την αύξηση της συχνότητας πτήσεων σε ορισμένες γραμμές, ώστε να ενθαρρύνει την κυκλοφορία μέσω του αεροδρομίου του Καΐρου, την βόρεια πύλη προς τη Μέση Ανατολή και την Αφρική».

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης