Χοιρινό πρασοσέλινο: η συνταγή της εβδομάδας
Γευστικότατο χειμωνιάτικο φαγητό
Αναστασία Καδρέβη
Υλικά
1 κιλό κρέας χοιρινό με κόκκαλο ή χωρίς κομμένο σε μερίδες
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κιλό πράσα χοντροκομμένα
½ κιλό σέλινο χοντροκομμένο
1 ποτήρι ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Αυγολέμονο
2 αυγά
2 λεμόνια
Οδηγίες παρασκευής
Σε μια αρκετά μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί καλά. Προσθέτουμε το κρέας και τσιγαρίζουμε
Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μείνει με το λάδι. Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και το κρατάμε σ’ ένα σκεύος
Στο μεταξύ, καθαρίζουμε, κόβουμε και πλένουμε καλά το κρεμμυδάκι, τα πράσα και το σέλινο
Τα βάζουμε στην κατσαρόλα το κρεμμυδάκι (αφού έχουμε βράσει το κρέας μας) και το μαραίνουμε
Προσθέτουμε τα πράσα και το σέλινο και τα γυρνάμε 2-3 φορές να μαραθούν
Πάνω από τα λαχανικά μας προσθέτουμε το κρέας, πιπέρι, 1 ½ ποτήρι νερό και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μείνει μελωμένο ζουμάκι
Ανακατεύουμε κατά διαστήματα
Τραβάμε την κατσαρόλα μας από τη φωτιά, αφήνουμε λίγο να πέσει η θερμοκρασία και κάνουμε το αυγολέμονο
Αυγολέμονο:
Στύβουμε τα λεμόνια μας.
Σ’ ένα καθαρό μπωλ χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους των αυγών.
Μ’ ένα πιρούνι χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα.
Προσθέτουμε τους κρόκους ενώ συνεχίζουμε να «χτυπάμε» μέχρι να γίνει ομοιογενές το μίγμα μας.
Προσθέτουμε σταδιακά τον χυμό λεμονιού και στο τέλος μερικές κουτάλες ζωμό από το φαγητό μας, ενώ συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στην κατσαρόλα με το φαγητό μας και ανακατεύουμε ελαφρά για 1 λεπτό. Αφήνουμε τη σούπα μας για 20 λεπτά και μετά σερβίρουμε.
https://sentoukitisgiagias.club/