Τουρλού: η συνταγή της εβδομάδας
Ανοιξιάτικο και θρεπτικό!
Αναστασία Καδρέβη
Υλικά:
½ κιλό πατάτες
½ κιλό μελιτζάνες
½ κιλό πιπεριές πράσινες
3 κολοκυθάκια
1 μέτριο κρεμμύδι
2 – 3 ώριμες ντομάτες
Αλάτι
Πιπέρι
Μαϊντανός
Ελαιόλαδο
Οδηγίες παρασκευής
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες, τις μελιτζάνες, τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια και κόβουμε όλα τα υλικά μας σε κύβους και φέτες.
Βάζουμε στην κατσαρόλα μας το λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα λαχανικά, τον μαϊντανό και το πιπέρι.
Συνεχίζουμε το σωτάρισμα μέχρι να «μαραθούν» τα λαχανικά μας.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες μας τριμμένες στον τρίφτη, 1 – 1 ½ ποτήρι νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30 έως 40 λεπτά.
Προσέχουμε να μη βάλουμε πολύ νερό, επειδή θα αφήσουν και τα λαχανικά.
Λίγο πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε αλάτι.
Μικρά Μυστικά
Όσοι προτιμούν τα πικάντικα φαγητά, μπορούν να προσθέσουν λίγη καυτερή πιπεριά ή μπούκοβο.
Συνοδεύεται τέλεια με τυρί φέτα ή ελιές
https://sentoukitisgiagias.club/