Η  νεαρή ζωγράφος Jomana El Arabi συμμετέχει σε Διεθνή Ομαδική Έκθεση στην Αυστρία


 

Η  νεαρή Αιγύπτια ζωγράφος Jomana Mohamed Rashad El Arabi συμμετέχει στην Διεθνή Ομαδική Έκθεση Εικαστικών Τεχνών „ Mit dem Blau des Himmels und des Meeres“ στην ΑΥΣΤΡΙΑ .

 

Γράφει ο Georg Gstrein

 

Όταν οι Έλληνες της διασποράς γίνονται πρεσβευτές της χώρας μας στην χώρα που δραστηριοποιούνται κάτι καλό γίνεται !Φωτεινό παράδειγμα η περίπτωση της Ιστορικού-Κριτικού τέχνης και Εικαστικού Κωνσταντίνας Φαρμάκη που η οικονομική κρίση στην Ελλάδα την έκανε ν αναζητήσει ένα καλύτερο μέλλον στην Αυστρία και τα κατάφερε!Την κυρία Φαρμάκη την γνώρισα πριν αρκετά χρόνια κατά την παρουσίαση της  δεύτερης ατομικής της έκθεσης στην Βιέννη. Τιμώμενο πρόσωπο τότε της έκθεσης με τίτλο ” ο ανθός της ψυχής μου” η μαστόρισσα της λογοτεχνίας Αλκυόνη Παπαδάκη , της οποίας τα γραπτά σύμφωνα με την καλλιτέχνιδα , ήταν αυτά που την ενέπνευσαν να δημιουργήσει τα συγκεκριμένα έργα. Μαζί μας σ αυτό ο υπέροχο συναπάντημα  η “Φωνή της Ελλάδας” Βίκυ Τσιανίκα δημοσιογράφος της Ε.Ρ.Τ κοινή μας φίλη που είχε την ευθύνη της παρουσίασης της Έκθεσης αλλά και της γνωριμίας μας.Από τότε και μέχρι σήμερα η κυρία Φαρμάκη προσπαθεί παρά τα εμπόδια να δημιουργεί γέφυρες με την Πατρίδα ανάμεσα στους δύο λαούς και όχι μόνον, μέσω πολιτιστικών εκδηλώσεων και εικαστικών εκθέσεων. Απόδειξη Η Διεθνής Ομαδική Έκθεση Εικαστικών Τεχνών που παρουσιάζει από 9 έως 19 Ιουνίου στα Ατελιέ του Δούναβη στην πόλη Υμπς της Αυστρίας με την συμμετοχή Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Μια τέτοια συμμετοχή είναι και αυτή της νεαρής συμπατριώτισσας μας Jomana Mohamed Rashad El Arabi της οποίας ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ  όπως και σε όλους τους συμμετέχοντες και στην κυρία Φαρμάκη δύναμη για ευόδωση των προσπάθειών της.

Georg Gstrein

 

 

 

 

Jomana Mohamed Rashad El Arabi 

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αίγυπτο το 2004 • Αποφοίτησε από το MLS Schools / National Division (2022). • Μητρική της γλώσσα τα αραβικά ενώ μιλά επίσης Γαλλικά-Χίντι και Αγγλικά. • Έχει υψηλό επίπεδο γνώσεων Η/Υ. Από παιδί η Jomana Elarabi είχε εμμονή με την ιδέα της ζωγραφικής και πάντα κυνηγούσε το όνειρό της να γίνει καλλιτέχνης μέχρι που έγινε αυτοδίδακτη ζωγράφος. Συμμετείχε επίσης σε πολλές εκθέσεις στο σχολείο της και εκπροσώπησε το MISR – Σχολές ξένων γλωσσών στον διαγωνισμό που διοργανώνει το Indian Cultural Center (ICCR) για 4 συνεχή χρόνια (2016-2017-2018-2019). • Τα χόμπι της είναι, το σχέδιο, το τραγούδι, ο χορός και γενικότερα έχει να κάνει με τις μουσικές δράσεις. Της αρέσει η παραδοσιακή ινδική ζωγραφική και με αυτήν ασχολείται. Σ αυτό το μακρύ ταξίδι  δεν υπάρχει κάτι περισσότερο από αυτό που συνεχίζει να πετυχαίνει στη ζωή της. Το να μοιράζεται την τέχνη της γίνεται ένας από τους  στόχους της.

 

 

 

 

  1. Ποιο ήταν το έναυσμα για την συμμετοχή σας στην έκθεση με θέμα «Mit dem Blau des Himmels und des Meeres»( Με το μπλέ τ ουρανού και της θάλασσας) που γίνεται στην Αυστρία.?

Δεδομένου ότι η τέχνη, το σχέδιο και η έκφραση του εαυτού μου σε ό,τι παρουσιάζω είναι ένα κρίσιμο μέρος του εαυτού μου και είμαι επίσης φοιτητής animation, Νομίζω ότι αυτή η έκθεση θα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να αποκτήσω  εμπειρία και να κάνω ένα αξιόλογο βήμα στο ταξίδι της τέχνης. Ειδικά αφού είναι η πρώτη φορά που παίρνω μέρος σε διεθνή έκθεση τέχνης.

 

 

LORD SHIVA

 

 

  1. Ποιο είναι το απόγειο της μελλοντικής στόχευσης των δημιουργιών σας?

: Στόχος μου είναι να αποκτήσω όσο το δυνατόν περισσότερη εμπειρία, να έχω μια εξαιρετική θέση στον τομέα μου και να δημιουργώ πάντα κάτι που απευθύνεται σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Και όσο είμαι ζωντανή, ακόμα θα μαθαίνω και θα κερδίζω εμπειρίες ώστε οι στόχοι μου να πηγαίνουν πάντα ψηλότερα.

 

 

RADHA KRISCHNA

 

 

  1. Πιστεύετε ότι η δυναμική του σύγχρονου ρεύματος των εικαστικών δημιουργών θα αφήσει και αυτή το στίγμα της?

Σίγουρα. Ένας καλλιτέχνης θα εξακολουθούσε να επηρεάζεται και να εμπνέεται από το περιβάλλον με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Αυτές οι δημιουργίες τεκμηριώνουν την εποχή του καλλιτέχνη.

 

  1. Γιατί είναι τόσο σημαντική η τέχνη ειδικά στις δύσκολες εποχές που βιώνουμε?

Γενικά, η τέχνη είναι ένα μέσο επικοινωνίας με το υποσυνείδητο της ανθρωπότητας. Επομένως, εκτός από την τεκμηρίωση του τρέχοντος περιβάλλοντος στο οποίο έζησε ο καλλιτέχνης, η τέχνη μπορεί να διαδραματίσει τεράστιο ρόλο στη διάδοση της κοινωνικής συνείδησης για τα τρέχοντα γεγονότα. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η σημερινή ανθρώπινη ιδεολογία είναι περισσότερο διατεθειμένη να λάβει οποιαδήποτε πληροφορία με την απλούστερη μορφή με ένα εξαιρετικά ουσιαστικό μήνυμα.

 

 

 

 

 

Atelier an der Donau, Schiffmeisterplatz 3, A-3370 Ybbs NÖ

 

  1. Πόσο βαθιά φτάνει η ανάγκη έκφρασης τόσο του καλλιτέχνη δημιουργού όσο και του επισκέπτη της έκθεσης στον δρόμο της πολιτιστικής επικοινωνίας?.

Όσο πιο εκφραστικό είναι το έργο τέχνης, τόσο πιο πιθανό είναι να αρέσει στον θεατή. Αυτό συμβαίνει μόνο όταν δίνεται η ευκαιρία στον καλλιτέχνη να διεισδύσει στο υποσυνείδητο του θεατή και να δημιουργήσει ένα πεδίο επικοινωνίας που αγγίζει μια ιδέα του. Ακόμα κι αν ο καλλιτέχνης εκφράζει μια προσωπική υπόθεση, εξακολουθεί να  επικοινωνεί κάτι στον θεατή με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

.

 

 

 

 

konsfarmartgallerybeikonstantinafarmaki

Bio ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ ΦΑΡΜΑΚΗ

Η Κωνσταντίνα Φαρμάκη είναι Ιστορικός και Κριτικός τέχνης πτυχιούχος Α.Σ.Κ.Τ Αθήνας. Γεννήθηκε στον Καρδαμά Ν.Ηλείας το 1956 και μεγάλωσε στο Αιγάλεω Αττικής. Ζεί και εργάζεται στην Αυστρία. Έχει παρουσιάσει 9 ατομικές εκθέσεις και συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές. Έργα της βρίσκονται σε προσωπικές συλλογές σε Ελλάδα, Κύπρο, Αυστρία, Ολλανδία, Σαρδηνία, Αμερική και Μαδαγασκάρη. Ασχολείται με την αρθρογραφία, την κριτική τη διοργάνωση και παρουσίαση εικαστικών εκθέσεων και Λογοτεχνικών έργων. Έχει πλούσια ακτιβιστική και εθελοντική δράση σε επιστημονικούς, πολιτιστικούς και κοινωνικούς φορείς με πυρήνα το παιδί. Πολιτιστική Ακόλουθος Αυστρίας Ομίλου Unesco Τεχνών Λόγου και Επιστημών Ελλάδος. Συντονίστρια Αυστρίας των Writers Capital Foundation. Μέλος Kulturvernetzung NÖ. Καλλιτεχνική συνεργάτης θεάτρου “4 Εποχές-Γιάννης Μόρτζος” Αθήνας.

Έχει τιμηθεί για την εθελοντική της δράση και προσφορά από:

Α) Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Μεσογειακή Αναιμία το 1998.

Β) Επιτροπή Παραολυμπιακών Αγώνων 2004.

Γ) Επιτροπή Special Olympics 2011 και από πολλούς συλλόγους και φορείς.

Υποψήφια Ευρωβουλευτής το 2019.

Στοιχεία Επικοινωνίας: Konstantina Farmaki

[email protected]    [email protected]

Sprögnitz 21, 3910 Großgöttfritz Niederösterreich

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης