Ο Αιγυπτιώτης Μιχάλης Μπίσκος υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο νησί της Λήμνου
Μπήκαμε στην τελική ευθεία για τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές στην Ελλάδα.
Κυριακή 15 Οκτωβρίου οι κάτοικοι κάθε τόπου θα ψηφίσουν εκείνους που πιστεύουν ότι είναι οι καταλληλότεροι να αναλάβουν τα ηνία της περιοχής τους.
Ένα δικός μας άνθρωπος, Αιγυπτιώτης γέννημα – θρέμμα, αποφάσισε να διεκδικήσει την ψήφο των Συμπολιτών του, στο όμορφο νησί της Λήμνου.
Χρόνια τώρα, με διάφορους τρόπους, ασχολείται με τα κοινά στην Ελλάδα αλλά και στην Ομογένεια, σκέφτηκε ότι ήρθε η ώρα να προσφέρει και εκείνος ένα λιθαράκι στον τόπο κατοικίας του, που τόσο αγαπάει.
Έτσι συσρατεύθηκε με τον Θωμά Λουκά και τον συνδυασμό “ΙΣΧΥΡΗ ΛΗΜΝΟ”.
Τον ρωτήσαμε γιατί πήρε αυτή την απόφαση και μας είπε:
“Σκοπός υποψηφιότητας μου ως δημοτικού συμβούλου στην Λήμνο με τον συνδυασμό «Ισχυρή Λήμνος», είναι η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στην Λήμνο ειδικότερα στην καλλιέργεια και εκμετάλλευση του πρωτογενούς αλατιού από την δεύτερη σε μέγεθος αλατόλιμνη της Ελλάδος, την Αλυκή Λήμνου.
Η επένδυση εκμετάλλευσης της Αλυκής είναι αναγκαία γιατί θα κάλυψη το εισαγόμενο στην χώρα μας αλάτι που σήμερα καταναλώνουμε στην Ελληνική αγορά και συγχρόνως θα δώσει ανάπτυξη στην τοπική οικονομία στην Β.Α. περιοχής του Νησιού που τόσο την έχει ανάγκη”.
Ένα σύντομο Βιογραφικό του Μιχάλη Μπίσκου
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κάϊρο της Αιγύπτου από Έλληνες γονείς. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Πολυτεχνείο του Καΐρου και στην συνέχεια στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο στην Αθήνα.
Το 1974 ξεκίνησε την καριέρα του στην περιοχή του Αραβικού Κόλπου, εργαζόμενος σε μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες και το 1981 επέστρεψε στην Ελλάδα όπου ασχολήθηκε κυρίως ως ελεύθερος επαγγελματίας σε οικοδομικά και βιομηχανικά έργα. Με εξειδίκευση στην τεχνολογία της ηλιακής αλατό-παραγωγής, το 2016 εκπόνησε το πρώτο του τεχνικό βιβλίο «Ηλιακή Αλοπηγία» που αναφέρεται στον σχεδιασμό την κατασκευή και την λειτουργία των αλυκών.
Τα τελευταία πέντε χρόνια επιχειρεί στην Αίγυπτο όπου εκτός από έργα ανάπλασης δικτίων υποδομής με νέα τεχνολογία, ασχολείται και με έργα αποκατάστασης και διάσωσης της πλούσιας Αιγυπτιώτικης πολιτιστικής μας κληρονομιάς που έχει απομείνει στην Αίγυπτο.
Μέσα σε αυτά τα πλαίσια έχει ανακαινίσει την ιστορική Πρεσβευτική κατοικία στο Ζαμάλεκ του Καϊρου και το εντευκτήριο του Ελληνικού Κέντρου Καϊρου, έχει αποκαταστήσει εκ βάθρων τον Κοινοτικό Ι. Ναό Αγ. Κων/τίνου και Ελένης στο Μπουλάκο του Καϊρου και τον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ι. Ναό Αγ. Νικολάου στο Χαμζάουι. Πρόσφατα ολοκλήρωσε την ανακαίνηση του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καϊρου καθώς και το Μουσείο Καβάφη στην Αλεξάνδρεια με χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση.
Το 1992 ίδρυσε στην Αθήνα με άλλους συντοπίτες του Καϊρινούς τον «Σύλλογο Ελλήνων Καΐρου», ο Φορέας που έχει συσπειρώσει εδώ και τρεις δεκαετίες τους Καϊρινούς στην Ελλάδα με αξιόλογη πολιτιστική και φιλανθρωπική δράση και στον οποίο προεδρεύει έως και σήμερα. Μιλάει αραβικά και αγγλικά. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.
Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία!!!!!