Συγκινητικό αφιέρωμα στον αξέχαστο Αλεξανδρινό συνθέτη Μάνο Λοΐζο, από το Σύλλογο Ελλήνων Καΐρου, στην Αθήνα


Συνεχίζοντας τα αφιερώματα σε μεγάλους καλλιτέχνες, που γέννησε ο Αιγυπτιώτης Ελληνισμός, ο Σύλλογος Ελλήνων Καΐρου, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, διοργάνωσε άλλη μία πετυχημένη μουσική βραδιά αφιερωμένη στον Αλεξανδρινό τραγουδοποιό Μάνο Λοΐζο.

 

 

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων στην οδό Ακαδημίας 56.

 

 

 

Την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου λοιπόν όσοι παρακολούθησαν αυτή τη μουσική βραδιά, αφεθήκανε να ταξιδεύουν για λίγες ώρες, τα αθάνατα τραγούδια του Λοΐζου. Κάθε τραγούδι του ξεχωριστό, ιδιαίτερο, φορτισμένο συγκινησιακά, είχε τη δική του ιστορία να εξιστορήσει.

 

 

 

sek loizos 2014

 

 

 

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Καΐρου κ. Μ. Μπίσκος, παρουσιάζοντας τη ζωή και το έργο του αξέχαστου Αιγυπτιώτη συνθέτη. Ευχαρίστησε τον Αλεξανδρινό φιλόλογο κ. Γιώργο Οικονομίδη για την οργάνωση της εκδήλωσης και τον κ. Γιώργο Καρκασίνα για την υλοποίησή της. Τόνισε ιδιαίτερα το γεγονός ότι στις τόσες εκδηλώσεις που έχουν γίνει από διάφορους φορείς προς τιμήν του Μάνου, σε καμία σχεδόν δεν αναφέρθηκε η Αιγυπτιώτικη καταγωγή του!

 

 

 

Ο παιδικός φίλος και συμμαθητής του Λοΐζου κ. Γιώργος Οικονομίδης, μοιράστηκε με τον κόσμο στιγμιότυπα από την καθημερινότητά τους, την παιδική και εφηβική τους ηλικία στο ίδιο σχολείο, στους ίδιους δρόμους και γειτονιές της Αλεξάνδρειας. Παρόντες ήσαν και άλλοι συμμαθητές του Μάνου που ήρθαν να τιμήσουν τον φίλο που έφυγε νωρίς.

 

 

 

Ο Αλεξανδρινός μαέστρος Γιάννης Λαζαρίδης διηύθυνε το μουσικό και το φωνητικό σύνολο, με τους Νικόλα Βοστάνη στο μπάσο, Θάνο Μπένο στο ακορντεόν, Στέλιο Γούτο στο μπουζούκι και το τραγούδι, Μαρία Λαρό στο βιολί και το τραγούδι, Γιάννη Λαζαρίδη στη κιθάρα και Ελένη Λαζαρίδου, Λεωνίδα Τσορμπατζόγλου και Κατερίνα Σιμάτη στο τραγούδι.

 

 

Την εκδήλωση παρακολούθησαν περί τα 200 άτομα μεταξύ των οποίων ο Δρ. Χουσεΐν Μάριε Μαχμούντ – Μορφωτικός Ακόλουθος της Πρεσβείας της Αιγύπτου, ο κ. Κώστας Μιχαηλίδης – Αντιπρόεδρος του ΣΑΕ, ο κ. Στέφανος Χατζηχαραλάμπους – Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Σαλβαγείου, ο κ. Τάσος Παντελίδης – Πρόεδρος Παλαιών Προσκόπων, ο κ. Αντώνης Οικονόμου – Πρόεδρος Χορωδιών Ελλάδος, ο κ. Μιχάλης Κωβαίος – Έφορος Πολιτιστικών του ΣΑΕ, η κα Μαίρη Χαραλαμπίδου – μέλος ΔΣ του ΣΑΕ, ο κ. Μάνος Θεοδούλου – μέλος ΔΣ του ΣΑΕ, ο κ. Απόστολος Τζιτζάς – Πρόεδρος Αθλητικών Σωματείων του ΣΑΕ, η κα Σουγιούλ Αλίκη κόρη του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μιχάλη Σουγιούλ και πολλοί πολλοί άλλοι.

 

 

 

Να σημειωθεί ότι – όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Καΐρου – «στόχος του Προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Καΐρου κ. Μ. Μπίσκου είναι οι εκδηλώσεις του Συλλόγου να αποκτήσουν περισσότερη εξωστρέφεια, ώστε και άνθρωποι που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τους Αιγυπτιώτες της Ελλάδος, να έρθουν σε επαφή με την Αιγυπτιώτικη κουλτούρα. Για τον λόγο αυτό επιδιώκεται να διοργανώνονται εκδηλώσεις και σε άλλους χώρους, παράλληλα με αυτές του εντευκτηρίου του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων».

 

 

 

Ο Καϊρινός

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης