Σημαντική αύξηση στην πληρότητα των ξενοδοχείων του Καΐρου κατά το 2018


 

 

 

 

 

Οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της αιγυπτιακής πρωτεύουσας επανακτούν όλο και περισσότερο την πληρότητα που είχαν πριν από την Αιγυπτιακή επανάσταση, παρουσιάζοντας μόνο για το έτος 2018, αύξηση που φτάνει στο 7% των καταλυμάτων και ανεβάζοντας το συνολικό ποσοστό ζήτησης των δωματίων στο 70%.

 

 

Το γεγονός αποκαλύπτει σε έρευνα που διεξήγαγε ο Όμιλος «Colliers International», σύμφωνα με τον οποίο «η μεγέθυνση του ποσοστού πληρότητας σε σύγκριση με πέρσι οφείλεται στη βελτίωση του κοινωνικο-οικονομικού κλίματος στη χώρα, καθώς αυτή ανακάμπτει από τις επιπτώσεις της απελευθέρωσης της συναλλαγματικής ισοτιμίας της λίρας το Νοέμβριο 2016».

 

 

Όπως αναφέρει στο ενημερωτικό του σημείωμα και το Γραφείο οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο, «η άνοδος της πληρότητας αναμένεται να συνεχιστεί το 2019 αλλά και τα επόμενα έτη, βοηθούμενη και από τα υπό υλοποίηση μεγάλα επενδυτικά έργα, τα οποία θα αναβαθμίσουν την ελκυστικότητα του Καΐρου ως τουριστικού προορισμού, όπως η δημιουργία του νέου αρχαιολογικού μουσείου στην Γκίζα και η σχεδιαζόμενη ανάπλαση της περιοχής του «Τριγώνου Maspero» στο κέντρο του Καΐρου (η οποία πολύ πρόσφατα φέρεται να ανατέθηκε σε έξι ομίλους, μεταξύ των οποίων οι μεγάλοι εγχώριοι κατασκευαστικοί όμιλοι Hassan Allam και Arab Contractors)».    

 

 

Σύμφωνα με την «Colliers», το μεγαλύτερο ποσοστό των τουριστών που κατέλυσαν σε ξενοδοχεία του Καΐρου το 2018 προέρχονται από τις χώρες του Αραβικού Κόλπου (σε ποσοστό 55% επί του συνόλου). Ακολουθούν οι Αιγύπτιοι (23%) και μετά έρχονται οι ευρωπαίοι τουρίστες.

 

 

Τέλος, αξίζει να παρατηρήσουμε ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Colliers, οι αφίξεις Κινέζων τουριστών στην Αίγυπτο πρακτικά διπλασιάστηκαν το 2018, παρουσιάζοντας αύξηση περίπου 95% φέτος, έναντι του 2017.

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουνίου 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης