Αύξηση 50% φέτος στους σπουδαστές ελληνικής γλώσσας, στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου


 

 

 

 

 

Την αγάπη των Αιγυπτίων, και μάλιστα της νέας γενιάς, να έρθουν κοντύτερα στον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική γλώσσα, αποδεικνύει η μεγάλη αύξηση της συμμετοχής των σπουδαστών στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου, που εδρεύει στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, από το 2003 μέχρι σήμερα.

 

 

Όπως αναφέρει ο Διευθυντής του ελληνικού αυτού πολιτιστικού κυττάρου στο κοσμοπολίτικο προάστιο της Ηλιούπολης του Καΐρου, εκπαιδευτικός και στιχουργός κ. Χρίστος Παπαδόπουλος, από εκατό που ήταν πέρυσι οι σπουδαστές σε κάθε τρίμηνο, φέτος ξεπέρασαν σε κάποιες περιπτώσεις και τους 150 σπουδαστές, κάτι που μεταφράζεται σε αύξηση περίπου 50%.

 

 

Πρόκειται για σπουδαστές κάθε ηλικίας, ενώ στο χώρο πραγματοποιούνται και μαθήματα ελληνικής ως μητρικής γλώσσας για όσους μαθητές προέρχονται από ελληνικές οικογένειες αλλά δεν παρακολουθούν τα μαθήματα στα αμιγώς ελληνικά σχολεία που λειτουργούν στο Κάιρο, την Αχιλλοπούλειο και την Αμπέτειο Σχολή Καΐρου.

 

 

Το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου λειτουργεί υπό την Ελληνική Πρεσβεία στην Αίγυπτο και την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου και οι απόφοιτοί του λειτουργούνε ως πραγματικοί «Πρέσβεις» του ελληνικού πολιτισμού στη Χώρα του Νείλου.

 

 

 

 

 

One response to “Αύξηση 50% φέτος στους σπουδαστές ελληνικής γλώσσας, στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου”

  1. Ευάγγελος Πεζάς says:

    Συγχαρητήρια και εις ανώτερα. Ήταν, είναι και πάντα θα είναι σημαντική και για τους δύο λαούς η ΕλληνοΑιγυπτιακή φιλία.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης