Αύξηση 7,4% φέτος στους μαθητές της Αχιλλοπουλείου – Δυναμική η παρουσία των μαθητών και στην Αμπέτειο


 

 

 

Σημαντική είναι η αύξηση των μαθητών της Αχιλλοπουλείου Σχολής Καΐρου, κατά τη φετινή χρονιά 2019-2020, που ξεκινάει σήμερα, με τον αγιασμό των μαθημάτων.

 

 

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εγγραφές, 54 παιδιά θα περάσουν το κατώφλι του ιστορικού σχολείου, όταν πέρυσι παρακολούθησαν τα μαθήματα (και στο δημοτικό και στο νηπιαγωγείο) 50 αιγυπτιωτόπουλα.

 

 

Το γεγονός αυτό σημαίνει πρακτικά αύξηση της τάξεως του 7,4%, κάτι που δείχνει ότι η δύναμη των μαθητών του αμιγώς ελληνικού δημοτικού σχολείου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, στο κοσμοπολίτικο προάστιο της Ηλιούπολης, όχι μόνον διατηρείται αλλά επιπλέον αυξάνεται, και μάλιστα με ένα σημαντικό ποσοστό, που μεταφέρει μηνύματα αισιοδοξίας για τη συνέχιση της καϊρινής παροικίας, παρά τη γενικότερη συρρίκνωση του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού.

 

 

Την ίδια στιγμή, δυναμική είναι η παρουσία των μαθητών και στην Μεγάλη του Γένους αιγυπτιώτη Αμπέτειο Σχολή, η οποία, ναι μεν αποχωρίστηκε πέρυσι μία πολύ μεγάλη Γ΄ Τάξη που αριθμούσε 18 παιδιά, αλλά φέτος κατάφερε να συγκρατήσει σε αρκετά σημαντικό επίπεδο τη δύναμη των μαθητών της, καθώς εγγράφησαν στο αμιγώς ελληνικό γυμνάσιο του Καΐρου 12 νέοι μαθητές. Από τους μαθητές αυτούς, 5 είναι οι μαθητές που ήρθαν από την Αχιλλοπούλειο στην Α΄ Τάξη του Γυμνασίου της Αμπετείου, ενώ εγγράφησαν και 7 καινούργιοι μαθητές. Κατά συνέπεια, η διαφορά από την περσινή σχολική χρονιά είναι έξι μαθητές λιγότεροι, διαφορά μικρή αν τελικά αναλογιστούμε πόσοι μαθητές αποφοίτησαν πέρυσι.

 

 

Συνολικά, λοιπόν φέτος η δύναμη των μαθητών της Αμπετείου Σχολής είναι 53 μαθητές όταν πέρυσι ήταν 59 μαθητές.

 

 

Επομένως συνολικά, και στα δύο σχολεία, η δύναμη των μαθητών (με τις μέχρι τώρα εγγραφές) είναι 107 μαθητές. Και αν λάβουμε υπόψη ότι η συνολική σχολική δύναμη ήταν πέρυσι 109 μαθητές, αυτό ακριβώς σημαίνει ότι παρέμεινε η δυναμική παρουσία των μαθητών και στα δύο ελληνικά σχολεία της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.

 

 

Καλή σχολική χρονιά σε όλους τους μαθητές όλων των Ελληνικών σχολείων στην Χώρα του Νείλου!

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης