Αλλαγή σκυτάλης στο Σύλλογο Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής – Στην προεδρία, την Βίλλυ Πολίτου διαδέχθηκε ο Αλέξανδρος Καζαμίας


 

 

 

Σε συγκινητική ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε στις 30 Οκτωβρίου η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής, στο εντευκτήριο της Εμάντ Ελ Ντιν, παρουσία πολύ κόσμου, που ήρθε για να τιμήσει τόσο την ιδιαίτερα πετυχημένη απερχόμενη Πρόεδρο κα Βίλλυ Πολίτου όσο και το νέο ΔΣ, που ανέδειξε νέο Πρόεδρο του ιστορικού Συλλόγου τον Αλέξανδρο Καζαμία.

 

 

 

 

UNTITLED-1

 

 

 

 

Η μέρα αυτή ήταν μία αφορμή για να τονιστούν τα επιτεύγματα του απερχόμενου ΔΣ τα τελευταία χρόνια, αλλά και μία ευκαιρία για το νέο ΔΣ να τιμήσει την κα Πολίτου για την προσφορά της, μία πλακέττα που παραδόθηκε διά χειρών του κ. Νικόλα Βαδή, Αντιπροέδρου πλέον του ΣΕΑΑΣ, με την Βάσω Χαραλάμπους να είναι η νέα Γενική Γραμματέας, Ταμίας ο Άγγελος Αθανασούλης και Μέλη οι κ.κ. Στέφανος Αργυρίου, Μανούσος Δαμουλάκης και Γεώργιος Καλλίδης.

 

 

 

 

20151030_205355

 

 

 

 

Να σημειωθεί ότι τις εργασίες της Συνέλευσης τίμησαν με την παρουσία τους ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου Σεβ. Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στο Κάιρο κα Λαμπρινή Κομίνη, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Αδελφότητας Καΐρου κ. Ανδρέας Μαυρομάτης και εκπρόσωποι από όλα τα αιγυπτιώτικα σωματεία.

 

 

Ο ΛΟΓΟΣ

ΤΗΣ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΕΑΑΣ

ΒΙΛΛΥΣ ΠΟΛΙΤΟΥ    

 

 

Στον λόγο της, η κα Πολίτου είπε συγκεκριμένα:

 

 

Σεβασμιώτατε Μητροπολίτη Μέμφιδος και Πατριαρχικέ Επίτροπε Καΐρου κ. Νικόδημε.

Εντιμότατη Κυρία Λαμπρινή Κομίνη Γενικέ Πρόξενε της Ελλάδος στο Κάιρο.

Αξιότιμε Κύριε Χρήστο Καβαλή Πρόεδρε της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου.

Αξιότιμε Κύριε Βαδή Πρόεδρε του Συλλόγου Αμπετείου Σχολής στην Αθήνα.

Αγαπητοί Πρόεδροι και εκπρόσωποι παροικιακών Σωματείων, αγαπητά μέλη του Συλλόγου, κυρίες και κύριοι.

 

Αφού έχουν παρευρεθεί 55 Τακτικά Μέλη του Συλλόγου, κηρύσσω την έναρξη των εργασιών της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής σύμφωνα με το άρθρο 25 του καταστατικού το οποίο προβλέπει ότι  στη β’ κλήση απαιτείται η παρουσία 20 τουλάχιστον Τακτικών Μελών.

 

Δυστυχώς και φέτος χάσαμε άξια μέλη, φίλους και υποστηρικτές του Συλλόγου μας.

Μας εγκατέλειψαν για πάντα οι κάτωθι:

 

 

 

Στη μνήμη τους, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

 

 

 

20151030_201832

 

 

 

 

20151030_201826

 

 

 

Η Έκθεση πεπραγμένων χρήσεως 2014:

 

Το έτος 2014 ξεκίνησε αρκετά καλά αλλά από τον Απρίλιο προέκυψαν κάποια προβλήματα τα οποία τακτοποιήθηκαν σταδιακά. Τον Ιούνιο ήρθε κλιμάκιο του Υπουργείου, το οποίο πραγματοποίησε οικονομικό και διοικητικό έλεγχο και τα βρήκαν όλα σε πλήρη τάξη. Το μόνο που ζήτησαν τότε ήταν να νομιμοποιήσουμε την κουζίνα διότι δεν αναγραφόταν στο καταστατικό. Κατόπιν τούτου συγκλήθηκε Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 17/10/2014, μαζί με την Τακτική, με θέμα την τροποποίηση άρθρων του καταστατικού μας. Τον Ιανουάριο του 2015 εγκρίθηκε το νέο τροποποιημένο καταστατικό από το Υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων, χωρίς καμία αλλαγή. Σύμφωνα με τα ανωτέρω η λειτουργία της κουζίνας του εντευκτηρίου μας νομιμοποιήθηκε κανονικώς. Στη συνέχεια προέκυψε δυσλειτουργία του έργου του Συλλόγου μας λόγω κάποιων ανώνυμων καταγγελιών που υποβλήθηκαν στο Υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων με αποτέλεσμα να υπάρξει καθυστέρηση στην σύγκληση της σημερινής Γενικής Συνέλευσης. Στο σημείο αυτό, εγώ προσωπικά και τα μέλη του Δ.Σ. θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Γενική μας Πρόξενο κα Λαμπρινή Κομίνη για τη συμπαράστασή της στην επίλυση του ανωτέρου θέματος.  

 

Α. Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ 2014

 

Στις 30 Ιανουαρίου η Πρόεδρος εκπροσώπησε το Σύλλογο στο μνημόσυνο των αδελφών Αμπέτ (Ραφαήλ, Ανανία και Γεώργιο) ιδρυτών της Αμπετείου Σχολής.

 

Τον Μάρτιο οι μαθητές της Γ’ Λυκείου της Αμπετείου Σχολής πραγματοποίησαν στο Σ.Ε.Α.Α.Σ. τον καθιερωμένο χορό τους για την ενίσχυση του ταμείου τους με προϋπόθεση την πραγματοποίηση της πενταήμερης εκδρομής τους. 

 

Το Μεγάλο Σάββατο διάφορα μέλη μας και πάροικοι, μετά την Ανάσταση, ήρθαν να δειπνήσουν στο Σύλλογο, να φάνε μαγειρίτσα, τσουρέκια και να τσουγκρίσουν αυγά.

 

Στις 19 Μαΐου, όπως κάθε χρόνο, το εντευκτήριο του Συλλόγου παραχωρήθηκε στην Χιακή Αδελφότητα «Ο Όμηρος» για την Ετήσια Τακτική της Γενική Συνέλευση.

 

Στις 26 Ιουνίου, το Δ.Σ. υποδέχτηκε τους απόφοιτους της Γ΄Λυκείου. Η Πρόεδρος καλωσόρισε τα παιδιά στο εντευκτήριο του Συλλόγου και τους παρέδωσε και αναμνηστικά δώρα. Τα δώρα ήταν Ελληνοαραβικό λεξικό τσέπης του κ. Ιωάννη Φουρτούνα και αγοράστηκαν από το Αρχείο της Ε.Κ.Κ.

 

Τον Οκτώβριο ο Σ.Ε.Α.Α.Σ. προσέφερε μια κρουαζιέρα στο Νείλο με το ποταμόπλοιο «SCARABET» προς τιμήν των βαθμοφόρων και εκπαιδευτών από Ελλάδα για τη προσκοπική σχολή που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Προσκοπείου στο Κάιρο. Η κρουαζιέρα κόστισε 3.000 Λ.Αιγ.

 

Στις 17 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, και μαζί και  η Έκτακτη για την τροποποίηση άρθρων του καταστατικού.

 

Τέλη Οκτωβρίου ο Σύλλογος προσέφερε 1.000 Λ.Αιγ. στην Κοινότητα για την ενίσχυση της Βυζαντινής Σχολής.

 

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η εταιρεία ενδυμάτων «VIVA» νοίκιασε το χώρο για την έκθεση της νέας της κολεξιόν.

 

Μία φορά το μήνα, την πρώτη Πέμπτη εκάστου μήνα, ο χώρος αυτός παραχωρείται στο Φιλανθρωπικό Σωματείο Κυριών Ηλιουπόλεως «Μαρία η Αιγυπτία» για να συναντούν εδώ τους απόρους του σωματείου τους. Από Οκτώβριο του 2014 η Μαρία Αιγυπτία υποδέχεται πλέον τους απόρους στην Ηλιούπολη.

 

Από τον Νοέμβριο αρχίσαμε τις προετοιμασίες και επικοινωνίες με τον σκηνοθέτη Γιάννη Ιορδανίδη για την πραγματοποίηση μιας εκδήλωσης προς τιμήν του πατέρα του και διάσημου ηθοποιού αειμνήστου Γιώργου Ιορδανίδη ο οποίος είχε αναλάβει τον ερασιτεχνικό θίασο του Σ.Ε.Α.Α.Σ. από το 1949 μέχρι το 1962 που επαναπατρίστηκε. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο εντευκτήριο του Συλλόγου μας την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015. Την ίδια μέρα με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., η αίθουσα της βιβλιοθήκης ονομάστηκε «Αίθουσα Γεωργίου Ιορδανίδη».

 

Τέλος ο Σ.Ε.Α.Α.Σ. εκπροσωπήθηκε επάξια από το Δ.Σ. του σε όλες τις εκδηλώσεις της Αμπετείου Σχολής και όλες τις παροικιακές εκδηλώσεις.

 

 

Β. ΜΕΛΗ

 

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής κατά το έτος 2014 αριθμούσε 141 Τακτικά μέλη και 13 Αρωγά, τα οποία είναι ταμειακώς εντάξει. Ο αριθμός των μελών είναι περίπου ο ίδιος με πέρσι. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος εγγράψαμε ως τακτικά μέλη όλους του Αποφοίτους της Αμπετείου του 2014, κατά την ημέρα της αποφοίτησής τους τα οποία ήταν 15 άτομα.

 

Γ. ΚΥΛΙΚΕΙΟ – ΕΝΤΕΥΚΤΗΡΙΟ

 

Στόχος είναι κάθε χρόνο να ανακαινίσουμε έναν από τους χώρους του εντευκτηρίου μας. Το έτος 2014 είχαμε προγραμματίσει την πλήρη ανακαίνιση και επάνδρωση της κουζίνας ώστε να πληροί τις προδιαγραφές μιας πλήρως εξοπλισμένης ξενοδοχειακής κουζίνας. Όμως με το θέμα που προέκυψε για τη νομιμοποίηση της κουζίνας η απόφασή μας αυτή αναβλήθηκε προσωρινά. Επίσης προκειμένου να προσελκύσουμε περισσότερα μέλη και φίλους του Συλλόγου και ιδιαίτερα νέους αποφασίσαμε να προβούμε στην αγορά τριών τηλεοράσεων τύπου πλάσμα καθώς και παιχνίδια ψυχαγωγίας εσωτερικού χώρου όπως τραπέζι μπιλιάρδου, βελάκια κ.α. Όμως η αγορά των ανωτέρω αναβλήθηκε για τους ίδιους ως ανωτέρω λόγους.

Τον Δεκέμβριο, μετά από αίτημα του ιδιοκτήτη της πολυκατοικίας για τοποθέτηση ξεχωριστού μετρητή νερού σε κάθε διαμέρισμα, προβήκαμε στην αγορά μετρητή νερού και κατασκευής νέου δικτύου υδρορροής. Το κόστος της ανωτέρω εργασίας ανήλθε συνολικά περίπου στο ποσό των  8.000 Λ.Αιγ.

 

 

Το 2015 με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. προσφέραμε τα κάτωθι χρηματικά ποσά:

 

 

  1. Υποβολή Απολογισμού και Γενικού Ισολογισμού χρήσεως 2014:

Το έτος 2014 έκλεισε με πλεόνασμα 64.154,93 Λ. Αιγ. Η περσινή Γ.Σ. είχε εγκρίνει στον προϋπολογισμό του 2014 ένα πλεόνασμα 47.000 Λ.Αιγ. Το ξεπεράσαμε.

Εγκρίνετε;

 

Σήμερα που παραδίδω το Σύλλογο, οι καταθέσεις στον τραπεζικό λογαριασμό του Σ.Ε.Α.Α.Σ. ανέρχονται στο ποσό των 271.000 Λ.Αιγ. ο προθεσμιακός και 51.000 Λ.Αιγ. περίπου στον τρεχούμενο. Όταν ανέλαβα την Προεδρία του Σ.Ε.Α.Α.Σ. το 2007 ο προθεσμιακός τραπεζικός λογαριασμός είχε το ποσό των 21.000 Λ.Αιγ. και ο τρεχούμενος το ποσό των 25.717 Λ.Αιγ.

 

 

 

Ευχαριστίες

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς την Α.Θ.Μ. τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β΄ για την συμπαράσταση στο Σύλλογο και τη συνεχή στήριξή του ηθική και υλική.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Α.Α.Σ. ευχαριστεί θερμά την Αιγυπτιακή Κυβέρνηση και το Υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων για τη συμπαράσταση στο έργο μας.

 

Επίσης ευχαριστεί θερμά τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Σινά Φαράν και Ραϊθούς κ. Δαμιανό και Επίτιμο Πρόεδρο του Σ.Ε.Α.Α.Σ. για την αγαστή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ μας.

 

Ευχαριστούμε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μέμφιδος και Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου κ. Νικόδημο διότι στηρίζει τη δράση μας και μας τιμά με την παρουσία του ανελλιπώς. 

 

Ευχαριστούμε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πηλουσίου και Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου κ. Νήφωνα.

 

Θερμές ευχαριστίες οφείλονται στη Γενική Πρόξενο κα Λαμπρινή Κομίνη που από την πρώτη στιγμή που έφθασε στο Κάιρο στέκεται στο πλευρό μας και συμπαραστάθηκε στο Σύλλογο με το θέμα των καταγγελιών.

Ευχαριστούμε επίσης και τον Πρόξενο της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Κάιρο κ. Άγγελο Λένο.

 

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται στον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστο Καβαλή και όλη την Διαχειριστική Επιτροπή για την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια που μας παρέχουν.

 

Ευχαριστούμε επίσης θερμά τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αμπετείου Σχολής Αθήνας κ. Νικόλα Βαδή και όλα τα μέλη του Δ.Σ. για την καλή συνεργασία και τις άριστες σχέσεις  που έχουν τα δυο σωματεία των αποφοίτων της Αμπετείου.

 

Την Αμπέτειο Σχολή και την Διευθύντρια κα Βασιλική Πετροπούλου για την καλή συνεργασία που έχουμε και την βοήθειά της στην επικοινωνία των μαθητών με τον Σύλλογο.

 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα παροικιακά σωματεία για την αγαστή συνεργασία που έχουμε καθώς και σε όλα τα μέλη του Συλλόγου μας και σε όλους τους ευεργέτες, δωρητές και υποστηρικτές του Συλλόγου.

 

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κ. Πάνο Ζερίτη Πρόεδρο του Δ.Σ. της χαρτοβιομηχανίας Φλώρα καθώς και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Χρήστο Καβαλή για τις τακτικές τους  προσφορές προς το Σύλλογο.

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Μεγάλη Ευεργέτιδα του Συλλόγου μας κα Στέλλα Κυριάζη και τον κ. Κυριάκο Κυριάζη που συνεχίζουν αδιάκοπα τις προσφορές τους προς το Σύλλογο.

Τον κ. Νικόλαο Κάτσικα αρχισυντάκτη της παροικιακού φύλλου «Νέο Φως» για τη κάλυψη όλων των δραστηριοτήτων του Σ.Ε.Α.Α.Σ. αλλά και για την προβολή των θεμάτων μας και στο «Pyramis».

Τον Δρ. Άτεφ Νάχλα που σχεδιάζει τις Χριστουγεννιάτικες και Πασχαλιάτικες κάρτες του Συλλόγου μας αφιλοκερδώς.

 

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τη Διευθύντρια Γραφείων της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Ιωάννα Καρδάση για την καλή συνεργασία σε όλα τα θέματα που αφορούν το Σ.Ε.Α.Α.Σ. Ευχαριστώ ακόμη τις κ.κ. Νόρα Άττα και Μαριέττα Ελ Σάμι στη Γραμματεία της Κοινότητος που είναι πρόθυμες να βοηθήσουν σε ότι χρειαστεί. Ευχαριστώ την ταμία της Κοινότητας Μαριονέττα Ελ Σάμι που κάθε μήνα τακτοποιεί τις πληρωμές του Συλλόγου (ενοικίου, νερό ηλεκτρικό), τον Γιώργο Αγγελίδη μου συλλέγει τις συνδρομές και μας βοηθά σε ότι του ζητήσουμε, τους κ.κ. Σαμίρ ελ Σάμι και Αμπντελ Χαμίντ από το τμήμα ακινήτων της Κοινότητας για τη βοήθειά του στο θέμα της εγκατάστασης του νέου μετρητή νερού και σε όλα τα θέματα με τον ιδιοκτήτη, τις κ.κ. Άννα Ποντικίδου και Σούζι Έζατ από το λογιστήριο της Κοινότητας, τους διανομείς της Κοινότητας που μας μοιράζουν τις προσκλήσεις και κάρτες μας. Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δικηγόρους της Κοινότητας Μοχάμαντ Χάσαν και Εζατ Σάμι που μας βοήθησαν αφιλοκερδώς στο θέμα των καταγγελιών που είχαμε.  

 

Τέλος, θέλω να επισημάνω ότι η επιτυχία του Συλλόγου μας οφείλεται  ανεξαιρέτως σ” όλο το Δ.Σ. που δρα συλλογικά και με ομαδικό πνεύμα, έχει σύμπνοια, ομόνοια και αγάπη. Τους ευχαριστώ όλους για την καλή συνεργασία.

Οφείλω όμως να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τον συνεργάτη μου κ. Γιώργο Ρεκτσίνη που καθότι είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Επαγγελμάτων του αναθέσαμε τον τομέα του κυλικείου. Ο κ. Ρεκτσίνης με άοκνο ζήλο, ευσυνειδησία και ανιδιοτέλεια όλα αυτά τα χρόνια που ήταν μέλος στο Συμβούλιό μας, πρόσφερε, έτρεχε και αφιέρωνε το πολύτιμο χρόνο του – αντί να είναι με την οικογένειά  του ή  τους φίλους του – για το καλό του Συλλόγου φροντίζοντας να είναι όλα στην εντέλεια και ιδιαίτερα στον τομέα που έχει αναλάβει την κουζίνα. Έδειχνε συστηματική σημασία στην καθαριότητα της κουζίνας, στην προσεγμένη και καθαρή ενδυμασία του μάγειρα, στα φρέσκα και αγνά υλικά που χρησιμοποιούσαν κ.λ.π. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ για την άψογη συμπεριφορά του ως προς τους συνεργάτες του και  ως προς το προσωπικό.

Τον Αντιπρόεδρο κ. Αναστάσιο Ρούσσο που προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Σύλλογο ως μέλος του Δ.Σ. από το 1982.

Τον Γενικό Γραμματέα κ. Κωνσταντίνο Δεσποίνη, που για λόγους υγείας δεν βρίσκεται ανάμεσά μας, για την προσφορά του και την Ταμία Άννα Γεωργαλλίδου, που και αυτή για λόγους υγείας απουσιάζει.

Τον κ. Νικόλαο Πολίτη παλαιότερο μέλος του Δ.Σ. από το 1975 για την προσφορά του στο Σ.Ε.Α.Α.Σ. όλα αυτά τα έτη.

Επίσης θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στους απερχόμενους συνεργάτες μου Ελένη Τσιλεκλή, Αλέκο Καζαμία, Στέφανο Σουρουκίδη και Ιωάννη Αυγουστιάδη.

 

Κλείνοντας θέλω να καλωσορίσω το νέο Δ.Σ. και να τους ευχηθώ καλή επιτυχία από καρδιάς στο δύσκολο έργο που έχουν να επιτελέσουν. Θα είμαι στο πλευρό σας σε ό,τι χρειαστείτε, όσο θα βρίσκομαι στο Κάιρο.  

 

 

 

 

20151030_202459

 

 

 

 

 

 

20151030_201753

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης