Αλλάζει ο χαρακτήρας ενός ιστορικού αιγυπτιώτικου σωματείου, του Συνδέσμου Αιγύπτου και Σουδάν Νοτίου Αφρικής, μετά από 51 χρόνια ιστορίας


Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Αιγύπτου και Σουδάν της Νότιας Αφρικής, θα περιλαμβάνει πλέον στο μέλλον και Σωματεία Ελλήνων άλλων χωρών της Αφρικής.

 

Η συρρίκνωση των μελών του, ανάγκασε τη Γενική του Συνέλευση να μετονομαστεί σε » Σύνδεσμο Ελλήνων Αιγύπτου, Σουδάν και Πάσης Αφρικής «.

 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση σχετικά με την τροποποίηση του καταστατικού του ιστορικού Συλλόγου:

 

«Μετά από άνω των 50 χρόνων δράσης στην Νότια Αφρική, ο Σύνδεσμος Ελλήνων  Αιγύπτου και Σουδάν, με ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, ψήφισε την αλλαγή άρθρων του καταστατικού της, που οδήγησαν στην μετονομασία του Συνδέσμου ως εξής –  Σύνδεσμος Ελλήνων Αιγύπτου, Σουδάν και Πάσης Αφρικής.

 

Όπως εξήγησε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Εμμανουήλ Διακάκης στην πρότασή του για αλλαγές στο καταστατικό, εκτός ότι συνέχεια σημειώνεται αριθμητική μείωση των μελών του Συνδέσμου, με την πέραση του χρόνου οι ανάγκες των εξ Αιγύπτου και Σουδάν Ελλήνων κατοίκων της Νοτίου Αφρικής έχουν μετασχηματιστεί δραματικά, και είναι απαραίτητο να μπουν σε εφαρμογή  κάποιες ριζικές αλλαγές οι οποίες θα μπορούν να εξασφαλίσουν την συνέχιση και βιωσιμότητα του Συνδέσμου. 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου, σε σχετική έρευνα που έκανε για το θέμα αυτό πριν από την  Γενική Συνέλευση, παρατήρησε ότι κάποιες ομάδες Ελληνικής καταγωγής μεταναστών στην Νότια Αφρική που προέρχονται από άλλες Αφρικανικές χώρες όπως Μποτσουάνα, Μοζαμβίκη, Μαλάουι, Ζάμπια, και Ζιμπάμπουε δεν ανήκουν σε κάποιο τοπικό ομογενειακό Σύλλογο, έτσι θα ήταν εύλογο να τους προσφερθεί η «στέγη» του Συνδέσμου, ώστε να συναλλάσσονται με Έλληνες που έχουν της ίδιες ή παρόμοιες αφρικανικές ρίζες και να συμμετάσχουν στις ψυχαγωγικές και φιλανθρωπικές δραστηριότητες του Συνδέσμου. 

 

Επίσης, με τις τροποποιήσεις του καταστατικού, τώρα επιτρέπετε σε ομογενειακά σωματεία/κοινότητες που δρουν στις υπόλοιπες χώρες της Αφρικής να γίνουν μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων εξ Αιγύπτου, Σουδάν και Πάσης Αφρικής, ώστε ο Σύνδεσμος να τους βοηθάει και να μεσολαβεί με το Εθνικό κέντρο δια μέσω της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Σωματείων Νοτίου Αφρικής, ιδιαίτερα σε θέματα όπως την ελληνική παιδεία  και πολιτισμό που απασχολούν τον απανταχού απόδημο ελληνισμό.  

 

Ο Σύνδεσμος καλεί όσους ομογενείς επιθυμούν να γίνουν μέλη να επικοινωνήσουν με το πρόεδρο κ. Διακάκη στα τηλέφωνα 011 706 2940 και 082 565 8093 ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο [email protected]

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουνίου 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης