Αμπετειανοί μαθητές συμμετείχαν στον 8ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ρομποτικής 2016, στην Αθήνα


 

 

 

 

 

To Σάββατο 2 Απριλίου 2016 στην Αθήνα, η Αμπέτειος Σχολή Καΐρου συμμετείχε με εξαμελή ομάδα μαθητών του Γυμνασίου στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ρομποτικής 2016, που διοργανώνεται εδώ και οκτώ χρόνια υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και έγινε έτσι η πρώτη μαθητική ομάδα από Ελληνόφωνο σχολείο του εξωτερικού που συμμετέχει σε τέτοια διοργάνωση.

 

Γιαυτό και η ομάδα μας βρέθηκε στο κέντρο του ενδιαφέροντος και τιμήθηκε ιδιαίτερα τόσο από τους διοργανωτές, όσο και από τους παρισταμένους, προκαλώντας εξαιρετική εντύπωση σε όλους για την σοβαρότητα της προετοιμασίας της, αλλά και για την τόλμη του μακρινού ταξιδιού.

 

 

 

 

 

Η ομάδα του Καΐρου δε στάθηκε βέβαια εφικτό να διακριθεί σε αυτό το διαγωνισμό, στον οποίο συμμετείχαν 84 ομάδες από όλη την Ελλάδα, αρκετές από τις οποίες είχαν μακρά εμπειρία και πολύ περισσότερο χρόνο προετοιμασίας. Οι μαθητές μας όμως, είχαν τη μοναδική ευκαιρία να μάθουν να συναρμολογούν ένα ρομπότ και να προγραμματίζουν τις κινήσεις του, δεξιότητα που τους φέρνει κοντά στον κόσμο του μέλλοντος.

 

Παράλληλα, ήταν πολύ σημαντικό ότι βίωσαν τη χαρά της συμμετοχής σε μια δραστηριότητα που εμπνέει, δίνει ποικίλα ερεθίσματα και καθιστά τους μαθητές δημιουργικούς , αλλά και τη δυνατότητα που τους δόθηκε να γνωριστούν με πολλά άλλα παιδιά της ηλικίας τους και να αναπτύξουν  ελπιδοφόρες σχέσεις μαζί τους. Γιατί ο κόσμος του μέλλοντος ανήκει επίσης στα εκπαιδευτικά δίκτυα, όπου οι άνθρωποι γνωρίζονται με βάση κοινά ενδιαφέροντα και όνειρα, μαθαίνουν να συνεργάζονται και να ακολουθούν με πίστη κοινούς στόχους και κτίζουν ανθεκτικές στο χρόνο σχέσεις που διαπερνούν το στενό κοινωνικό χώρο του καθενός.

 

Πράγματα που εξαιρετικά δύσκολα επιτυγχάνονται με τα κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook, όπου η φλυαρία διαδέχεται συνήθως την αρνητική κριτική.

 

Με αυτές τις σκέψεις η Αμπέτειος Σχολή Καΐρου εργάζεται ήδη για τη συμμετοχή των ομάδων μας σε μελλοντικές τέτοιες διοργανώσεις, που μπορούν να οδηγήσουν και στη συμμετοχή στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής την επόμενη χρονιά.

 

 

 

 

 

 

 

 

rombotiki 06

 

 

 

 

 

 

 

rombotiki 05

 

 

 

 

 

 

 

rombotiki 03

 

 

 

 

 

 

 

rombotiki 02

 

 

 

 

 

 

 

rombotiki 01

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης