Ανακάλυψαν νεκροταφείο με χιλιάδες μούμιες στην έρημο, κοντά στο Φαγιούμ, 96 χιλιόμετρα από το Κάιρο (ΦΩΤΟ)


Μπροστά σε έναν ανεκτίμητο αρχαιολογικό θησαυρό βρέθηκαν Αμερικανοί επιστήμονες κατά την διάρκεια ανασκαφών σε νεκροταφείο της Αιγύπτου. Έκπληκτοι, ανακάλυψαν πως βρίσκονται θαμμένες ένα εκατομμύριο μούμιες, ανάμεσα τους και ένα βρέφος.

 

 

Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Γιούτα προσπαθούν να διαλευκάνουν το μυστήριο, δηλαδή από που προήλθε ένας τόσος μεγάλος αριθμός αφού ο πλησιέστερος οικισμός δεν δικαιολογεί το μέγεθος του νεκροταφείου. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, στην περιοχή της ερήμου Φαιγιούμ, 96 χιλιόμετρα από το Κάιρο στο νεκροταφείο Φαγκ Ελ-Γκαμούς υπήρχε ακόμα μία μικρή πυραμίδα που ανεγέρθη πριν γίνει η ταφή.

 

 

Μία από τις μούμιες είχε ύψος 2,1 μέτρα ενώ οι ερευνητές έστρεψαν την προσοχή τους σε ένα βρέφος κοριτσάκι που είχε θαφτεί έχοντας δίπλα του παιχνίδια και φορώντας βραχιόλια. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, Κέρι Μίλεσταϊν, το νεκροταφείο της Αιγύπτου έχει ανακαλυφθεί από τους αρχαιολόγους εδώ και 30 χρόνια και, μέχρι τώρα, έχουν ανακαλυφθεί 1.700 ταφές.

 

 

Ωστόσο, ο συνολικός αριθμός των μουμιών είναι σαφώς πολύ μεγαλύτερος και ο Μίλεσταϊν μιλάει για ένα τεράστιο και «πυκνό» κοιμητήριο. Οι περισσότερες από τις ταφές χρονολογούνται τον 1ο π. Χ. όταν η Αίγυπτος ήταν υπό ρωμαϊκή κατάκτηση.

 

 

Οι ερευνητές δεν μπορούν να βγάλουν κάποιο σαφές συμπέρασμα αναφορικά με τον αριθμό των μουμιών καθώς δεν δικαιολογείται να βρίσκονται τόσες πολλές στο νεκροταφείο. «Δεν δικαιολογείται το μέγεθός του» , επισημαίνει η ομάδα Αμερικανών επιστημόνων, επισημαίνοντας πως, «οι άνθρωποι που είναι θαμμένοι δεν ανήκαν στις βασιλικές οικογένειες. Δεν υπάρχουν φέρετρα, οι μούμιες είναι θαμμένες στην άμμο, ενώ η ταρίχευση δεν είναι άρτια στους περισσότερους νεκρούς».

 

 

Επιπλέον, αυτό που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στους επιστήμονες, είναι ότι, παρά την ταπεινή καταγωγή των νεκρών, ανακαλύφθηκαν όμορφα αντικείμενα, όπως λινά υφάσματα, γυάλινα αντικείμενα και παιχνίδια. «Όποιος πλούτος τους ανήκε, θάφτηκε μαζί τους», ανέφερε ο επικεφαλής της αρχαιολογικής έρευνας.

 

 

moumia_1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

moumia_2

 

 

 

 

 

 

 

moumia11

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης