Ανάπτυξη €7 δισ. και δημιουργία 50.000 νέων θέσεων από αραβικά κεφάλαια στο Ελληνικό της Αθήνας, μέσω Άμπου Ντάμπι


Το έργο ανάπλασης της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό στηρίζει η κοινοπραξία Global Investment Group.

 

Στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψης στην Ελλάδα του σεΐχη Abdullah bin Zayed Al Nahyan, Υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με στόχο την προώθηση της διμερούς συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και παρουσία του Αντιπροέδρου της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, η εταιρεία Al Maabar, η οποία έχει την έδρα της στο Abu-Dhabi, ανακοίνωσε ότι, μαζί με τον όμιλο Λάτση και την κινεζική εταιρεία Fosun, συνέστησαν το Global Investment Group, με έδρα το Λουξεμβούργο, το οποίο θα συνεργαστεί με την εταιρεία Lamda Development S.A. για την ανάπτυξη του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό.

 

Το έργο, προϋπολογισμού 7 δισ. ευρώ, θα αποτελέσει το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης, μικτής χρήσης, στην Ευρώπη.

 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το έργο της ανάπτυξης της εκτάσεως των 6,2 εκατομμυρίων τ.μ., για την ολοκλήρωση του οποίου θα απαιτηθούν αρκετά έτη, αναμένεται να ξεκινήσει το 2016. H οικοδομήσιμη έκταση των 3 εκατομμυρίων τ.μ. θα περιλαμβάνει χώρους καταστημάτων, κατοικιών και αναψυχής, καθώς και ξενοδοχεία και χώρους γραφείων. Με την ανάπλαση της εκτάσεως αξιοποιούνται και αναβαθμίζονται 3,5 χλμ παραλιακού μετώπου και δημιουργείται μητροπολιτικό πάρκο 2 εκατομμυρίων τ.μ., ένα από τα μεγαλύτερα, παγκοσμίως.

 

Ο Yousif Al Nowais, διευθύνων σύμβουλος της Al Maabar, δήλωσε: «Η είσοδος στην ελληνική αγορά αποτελεί ορόσημο για την Al Maabar, δεδομένου ότι επιδίωξή μας αποτελεί η περαιτέρω επέκτασή μας, η διεύρυνση του χαρτοφυλακίου των επενδύσεών μας και η ανάπτυξη μακροχρόνιων συνεργασιών».

Και πρόσθεσε: «Η επιχειρηματική μας στρατηγική αποσκοπεί στο να αναζητούμε ευκαιρίες, οι οποίες εξασφαλίζουν βιώσιμα οικονομικά οφέλη τόσο για τη χώρα στην οποία αναπτύσσουμε τα έργα μας όσο και για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Είμαστε βέβαιοι ότι, σε συνεργασία με τους εταίρους μας, το έργο ανάπτυξης των 6,2 εκατομμυρίων τ.μ. του Ελληνικού θα συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη της Αθήνας, θα γεφυρώσει διαφορετικούς πολιτισμούς και θα αναγεννήσει τις όμορες περιοχές».

 

Η Al Maabar υπολογίζει ότι, κατά τη διάρκεια του έργου, θα δημιουργηθούν έως και 30.000 θέσεις εργασίας, ενώ, μετά την ολοκλήρωσή του, αναμένεται να προκύψουν 50.000 νέες θέσεις.

 

Ο Οδυσσέας Αθανασίου, διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, δήλωσε: «Το Ελληνικό είναι για την Ελλάδα ένα έργο ορόσημο, το οποίο θα αποτελέσει την κινητήρια δύναμη για την περαιτέρω εξέλιξη και ανάπτυξη της χώρας μας. Είμαστε υπερήφανοι που θα συνεργασθούμε με την Al Maabar και την Fosun σε αυτό το έργο, το οποίο ήδη κατέστη πόλος έλξης ουσιαστικού διεθνούς ενδιαφέροντος».

 

Πηγή: imerisia.gr

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης