Σε αναβάθμιση πιστοληπτικής ικανότητας της Αιγύπτου προχώρησε ο Οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch Ratings


Ο Οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch Ratings, αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Αιγύπτου κατά μία βαθμίδα σε «Β» από «B-«, επικαλούμενος τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στις οποίες προέβη η Κυβέρνηση με σημαντικότερη αυτή της μείωσης των επιδοτήσεων στα καύσιμα.

 

Στο σκεπτικό του εν λόγω οίκου αναφέρεται, ότι «οι περικοπές των επιδοτήσεων στα καύσιμα και οι αυξήσεις φόρων έχουν υλοποιηθεί ως μέρος μιας σαφούς πενταετούς στρατηγικής δημοσιονομικής εξυγίανσης. Οι ελλείψεις ηλεκτρικού ρεύματος αντιμετωπίζονται, οι καθυστερούμενες πληρωμές σε εταιρείες πετρελαίου μειώνονται, οι επενδυτικοί νόμοι είναι σε φάση αναθεώρησης και αρκετές διαφορές με αλλοδαπούς επενδυτές έχουν διευθετηθεί. Τα μέτρα που λαμβάνονται φαίνεται να έχουν ισχυρή πολιτική υποστήριξη».

 

Η Fitch πιστεύει, ότι, οι προοπτικές της αιγυπτιακής οικονομίας είναι σταθερές. Ωστόσο, η διακοπή των ενισχύσεων από τις Χώρες του Κόλπου λόγω πτώσης της τιμής του πετρελαίου και οι τρομοκρατικές επιθέσεις συνιστούν παράγοντες που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την οικονομική δραστηριότητα και να οδηγήσουν σε αρνητική αξιολόγηση.

 

 

ΕΙΚΟΣΙ ΘΕΣΕΙΣ ΠΑΝΩ Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ

ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΗ ΔΕΙΚΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

 

 

Η Αίγυπτος κατατάσσεται το τρέχον έτος 94η στον Διεθνή Δείκτη Διαφάνειας, κερδίζοντας 20 θέσεις σε σχέση με την κατάταξή της με το προηγούμενο έτος, λόγω της σχετικής πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας.

 

 

ΑΙΓΥΠΤΟΣ – ΓΑΛΛΙΑ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΓΡΑΜΜΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ

 

 

Η αιγυπτιακή Κυβέρνηση υπέγραψε με την Γαλλία συμφωνία ύψους 344 εκ. ευρώ για την χρηματοδότηση της κατασκευής της 3ης γραμμής του Μετρό του Καΐρου.

 

  

Πηγή: Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης