Ανακοίνωση της Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας


 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης διόρισε τον κ. Ανδρέα Αντωνιάδη στη θέση του Γενικού Λογιστή της Δημοκρατίας.

 

Ο κ. Ανδρέας Αντωνιάδης διετέλεσε Διευθυντής Λογιστικών Υπηρεσιών του Γενικού Λογιστηρίου της Δημοκρατίας και ήταν τοποθετημένος ως Επικεφαλής της Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Διαχείρισης του Υπουργείου Οικονομικών, από τον Απρίλιο του 2023.

 

Είναι εγκεκριμένος λογιστής, μέλος του Σώματος Ορκωτών Λογιστών της Αγγλίας και Ουαλίας (ICAEW) και μέλος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ), από το 2002. Διετέλεσε Γραμματέας και μετέπειτα Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιου Τομέα του ΣΕΛΚ, κατά την περίοδο από το 2006 μέχρι το 2010.

 

Είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών (BA Honours), με κατεύθυνση τη Λογιστική και τα Χρηματοοικονομικά, καθώς και μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA με Άριστα). Το 2010 απέκτησε πιστοποιητικό επαγγελματικής εκπαίδευσης στη Διαχείριση Δημόσιων Πόρων από το Harvard Kennedy School, μετά από εξασφάλιση πλήρους υποτροφίας από την Επιτροπή Υποτροφιών Fulbright των ΗΠΑ.

 

Έχει 25 χρόνια πείρα στον ιδιωτικό τομέα, στο Κυπριακό Δημόσιο και στους θεσμούς της ΕΕ. Εργάστηκε σε μεγάλο Ελεγκτικό Οίκο στην Κύπρο για περίοδο έξι ετών, ενώ υπηρετεί τον δημόσιο τομέα σε διάφορες θέσεις που αφορούν τη διαχείριση δημόσιων πόρων, από το 2004.

 

Κατά την περίοδο από το 2010 μέχρι το 2016, προσέφερε τις υπηρεσίες του στο Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο στο Λουξεμβούργο, ως Σύμβουλος (Attaché) και μετέπειτα ως Επικεφαλής του Γραφείου (Head of Cabinet) του Κύπριου Μέλους κ. Λάζαρου Στ. Λαζάρου, ο οποίος είχε ως κύρια αρμοδιότητα τον έλεγχο της αξιοπιστίας των λογαριασμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και της δημόσιας διακυβέρνησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

Ο κ. Ανδρέας Αντωνιάδης έχει άριστη γνώση της ελληνικής και αγγλικής, και πολύ καλή γνώση της γαλλικής γλώσσας.

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουνίου 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης